Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Bir Deney ile İnsanların Tasarımlara Verdikleri Tepkileri Ölçümleyecek

Google , Milan Mobilya Fuarı 'nda tasarladığı bir proje ile yer alacak. Deneyde insanlar faklı şekilde tasarlanmış odalarda gezinir...

...

Google, Milan Mobilya Fuarı'nda tasarladığı bir proje ile yer alacak. Deneyde insanlar faklı şekilde tasarlanmış odalarda gezinirken sensörler yardımıyla tasarımlar karşısında insanların verdiği tepkiler ölçülecek.


Milan Mobilya Fuarı, dünya genelinden birçok tasarımcıyı ve üretimciyi bir araya getiren yılın en önemli tasarım etkinliklerinden birisi. 

Bu etkinliğe ilk defa 2018 yılında katılan Google, "Google Home" isimli teknolojisini tanıttı. Şirket bu sayede endüstriyel dizayn odaklı bakış açılarını ve geçen birkaç yılda dizayn konusunda geldikleri noktayı göstermişti.

Bu yıl 9 Nisan’da başlayacak olan fuarda Google ikinci kez yerini almaya hazırlanıyor. Şirket bu yıl hangi noktaya geldikleri değil de gelecekte nerede olacaklarını göstermek niyeti ile fuara çıkacak.


Şirket, nöroestetik konusuna odaklanan A Space for Being: Exploring Design’s Impact On Our Biology (Var Olduğumuz Yer: Tasarımların Biyolojimiz Üzerindeki Etkisini Keşfetmek) isimli proje ile tasarımların beynimizi nasıl etkilediği üzerine bir çalışma sunacak. Spazio Maiocchi tarafından tasarlanan ve mimarlığını Suchi Reddy’in yaptığı üç oda kurulacak, aynı olmayacaklar fakat her oda aynı mobilya çizgisinde tasarlanacak.
Google Tasarım Stüdyosu + Reddymade Mimarisi


Mobilyalar renk, kumaş gibi farklılıklarla her odaya konulacak. Bir oda daha soğuk tonda bir ışık ve göze çarpan canlı renkler ile dekore edilmişken, diğer oda sıcak tonda bir ışık ve doğal renkler ile dekore edilmiş olacak. Yani odalardaki dekorasyonlar neredeyse aynı olacak ama kullanılan ışıklar ve renkler gibi etmenler farklılık gösterecek.

Gelen ziyaretçilere bir bileklik verilecek ve sensörler yardımı ile kalp ritminiz, vücut sıcaklığınız, deri iletkenliğiniz ve hareketleriniz takip edilecek. Her bir odada beş dakika kalan ziyaretçilerin sensör verileri ile dizaynlar karşısında verdikleri tepkiler ölçülecek.
Ziyaretin sonunda insanlar, hangi dizayn karşısında nasıl tepki verdiklerini verilerle görebilecek.

Kaynak:    
https://www.fastcompany.com/90323347/googles-latest-pet-project-uses-design-to-toy-with-your-brain

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.