Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Uçakta Telefonunu Açık Bırakanlara Verilecek Para Cezası Açıklandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yeni dönemde verilecek para cezalarını düzenledi. Buna göre uçakta telefonu açık unutmanın cezası 2.124 T...

...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yeni dönemde verilecek para cezalarını düzenledi. Buna göre uçakta telefonu açık unutmanın cezası 2.124 TL oldu.


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından Verilecek İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelikte Yer Alan İdari Para Cezalarının Yeniden Değerlendirilmesine İlişkin Tebliğ, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre verilecek cezalar yeni dönemde bir üst seviyeye çıkarılacak. Yolcular, eğer cep telefonlarını kapatmazlarsa 2.124 TL ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Son dönemde birçok kez casusluk amacıyla kullanıldığı bilgisi gelen drone'lar ile ilgili de bir değişiklik var: Buna göre izinsiz drone uçurmanın cezası ise 8.498 TL olarak belirlendi.



Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sami Aksoy, yeni 

uygulama ile ilgili şunları söyledi:
Yolcular açısından, kural tanımaz yolcu olarak adlandırılan yolculara, örneğin uyarıya rağmen uçakta elektronik cihazları çalıştırmaya devam eden, yerine oturmayan, kemerini bağlamayan, baş üstü dolabını kapatmayan, yolcular veya kabin ekibiyle tartışmaya devam eden, kabin ekibinin görevini yapmasını engelleyen, yolculara veya kabin ekibine hakaret eden, onlara sözlü tacizde bulunan, verilen talimatları yerine getirmeyen, kısaca uçuş kurallarını ihlal eden yolculara verilecek ceza 2 bin 124 TLye yükseltildi.
Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar ile bu kanun hükümlerine, meydan otoritesi ve havayolu şirketinin talimatına uymak zorunda olup, can ve mal güvenliğini ve yolculuğun disiplin ve intizamını bozacak her türlü eylem ve davranıştan kaçınmakla yükümlüdür.

Kural tanımaz yolcunun bu yönetmelikte belirlenen ihlallerden birini ceza kesileceği uyarısına rağmen sürdürmeye devam etmesi halinde ihlale dair tutanağın, uçağın kaptan pilotu ile uçağın iki kabin memuru olmak üzere üç kişinin tutacağı bir tutanak ile tespit edileceği; ardından bu tutanağın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderileceği ve sonrasında cezanın kesileceği ifade edilmiştir.
Yönetmeliğe göre idari para cezası yolcuya tebliğ edilir. Ancak yolcu idari para cezalarına karşı, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz edebilir. Bu süre içerisinde başvurunun yapılmamış olması halinde ise, idari para cezaları kesinleşir.
Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/604630.aspx

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.