Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Marketler de tanzim satışa uydu!

İstanbul ve Ankara 'da sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla tanzim satış uygulamasına bugün başlandı. Bazı büyük mark...

...

İstanbul ve Ankara'da sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla tanzim satış uygulamasına bugün başlandı. Bazı büyük marketlerdeki fiyatlar da buna paralel geriledi. 

Örneğin İstanbul'daki tanzim satış noktalarında 6 liraya satılan biberin kilosu, büyük market zincirlerinde de aynı fiyattan satışa sunulmaya başlandı. Sozcu.com.tr'nin ulaştığı meslek odaları konuyla ilgili görüş vermedi.


Belediyelerin uygun fiyata sebze satacağı tanzim satış noktaları bugün itibari ile faaliyete geçti. 15 milyon nüfuslu İstanbul’da 50, Ankara’da 30 tanzim satış noktası kuruldu. Birçok noktada vatandaşlar bu seyyar mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.



Tanzim satış noktalarının faaliyete geçmesinin ardından, Türkiye’nin önde gelen büyük marketlerinin de fiyatlarında indirime gittiği görüldü. Marketlerdeki bazı ürünlerin fiyatları neredeyse tanzim satış noktaları ile aynı seviyelere indi.

İşte marketler ve tanzim satış mağazaları fiyat karşılaştırması:



Tabloda yer alan fiyatlar marketlerin internet sitelerinden alınmıştır.

ANTALYA HALİNDE FİYATLAR DÜŞTÜ



Ankara ve İstanbul'da başlanan tanzim satışları sonrası, örtü altı sebzenin başkenti Antalya'nın hallerinde de fiyatların düştüğü gözlendi.


Antalya Yaş Sebze Meyve Toptancı Hali'nde tanzim satışları öncesinde 4,5 liradan satılan domates, 3,5 liraya düşerken, salatalık 5 TL'den 4'e, soğan 4,2 TL'den 3.5 TL'ye düştü. 

En büyük düşüş ise patlıcanda yaşandı. Hafta sonu 10 lira bandında seyreden patlıcanın, bugün sabah itibariyle 5.5 TL'den satışı gerçekleşti. Mevsim şartlarına göre üretimdeki azalma yaşanan biberde fiyat değişikliği yaşanmazken, patateste ise yine üretim azlığı nedeniyle 20 kuruşluk bir artış gerçekleşti.


💬 Adnan Güney Diyorki! Tek suçlu halkın kendisi, 17 yıldır kimsenin bu uygulama aklına gelmedi. Bakın 30/40 senelik satış tanzim satış noktaları uygulaması günlük yaşantımızı ne duruma çekti. Bu kadar sene görevde olanlar demek ki çalışmıyormuş. Vay bee...! 

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/marketler-de-tanzime-uydu-3483400/

4 yorum

  1. Eskiden vardı kaldırdılar. Kar etmeme bahanesi ile kalktı.
    Bazı konular iyice göze batmadan çözüm getirilmiyor.

    Trafiğin icadından beri yollardaki yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü vardır.
    Yaya geçidi olsun olmasın araçla yolda giden yayanın yolda olması nedeni ile kasıtlı olarak frene basmama durumları vardır.
    Seçimin etkisi ile halktan oy istenmesi nedeni ile genel olarak halkın yararına olan uygulamaların listesi çıkarılır.
    Seçimden sonra o liste kaldırılır başka listeler çıkarılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halk aptal olmayacak. Koyun gibi tilkinin peşinden giderse bir gün kendini tencerede pişerken bulur. EE.. o zamanda iş işten geçmiş, hani varya atı alan üsküdarı geçer masalları gündeme gelir.

      Sil
  2. Atı alan üsküdarı geçti, at kebap oldu, yediler. Sıradaki atı geçirme çabasını izliyoruz.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.