Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Sağlık Bakanlığı 'Grip Salgını' İçin Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü son zamanlarda grip vakalarının artması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Grip Nisan Ayına K...

...
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü son zamanlarda grip vakalarının artması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Grip Nisan Ayına Kadar Devam Edebilir. Grip salgını iddiaları için açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ekim ayından Nisan ayına kadar grip salgınının devam edebileceğini söyledi. Kuzey Yarım küredeki ülkeler gibi ülkemizde de bu dönemde grip görülmesinin normal olduğu belirtildi. Mevsimsel koşullara göre gribin olağan olduğu ve salgın olarak değerlendirilemeyeceği açıklandı.

Gribe sebep olan influenza virüsünün çokça alt tipi bulunduğu ve virüsün özelliklerinin her geçen sene değiştiği belirtildi. 


Hastalıktan korunmak içinse en etkili yöntemin grip aşısı olduğu açıklandı. DSÖ tarafından her yıl görülen virüslere özel grip aşısı hazırlandığı hatırlatıldı. Böylece gribin bu sene görülen virüslerden koruyacağı belirtildi.

Grip Nisan Ayına Kadar Devam Edebilir
Grip salgını iddiaları için açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ekim ayından Nisan ayına kadar grip salgınının devam edebileceğini söyledi. Kuzey Yarım küredeki ülkeler gibi ülkemizde de bu dönemde grip görülmesinin normal olduğu belirtildi. Mevsimsel koşullara göre gribin olağan olduğu ve salgın olarak değerlendirilemeyeceği açıklandı.

Gribe sebep olan influenza virüsünün çokça alt tipi bulunduğu ve virüsün özelliklerinin her geçen sene değiştiği belirtildi. Hastalıktan korunmak içinse en etkili yöntemin grip aşısı olduğu açıklandı. DSÖ tarafından her yıl görülen virüslere özel grip aşısı hazırlandığı hatırlatıldı. Böylece gribin bu sene görülen virüslerden koruyacağı belirtildi.
Virüsler Hayvandan İnsana Geçebilir


Grip virüsü sadece insanlarda değil, hayvanlarda da bulunabilir. Daha önce domuz gribi vakasında yaşandığı gibi hayvanlardaki bu virüsler insanı da tehdit eder.

Açıklamada hastaların kişisel hijyen kurallarına dikkat etmesinin önemine dikkat çekildi. Grip olan kişilere bir metreden fazla yaklaşmamak gerektiği, bu kişilerle kapalı alanlarda vakit geçirmemek gerektiği belirtildi. Hasta olmak istemeyenlerin mümkünse kalabalık ve kapalı alanlardan uzak durmaları istendi. Özellikle gebeler, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar grip konusunda uyarıldı. Grip salgını olmadığı, mevsimsel olarak grip görülmesinin normal olduğu açıklandı. 




Kaynak: https://www.isilanlarikariyer.com/saglik-bakanligi-grip-salgini-icin-aciklama-yapti-8962h.htm

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.