Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Wordpress ile Ortaklık Kuruyor!

Arama motoru devi Google' ın, Wordpress ile gazetecilik için optimize edilmiş CMS (içerik yönetim sistemi) hakkında ortaklık kuracağı...

...
Arama motoru devi Google'ın, Wordpress ile gazetecilik için optimize edilmiş CMS (içerik yönetim sistemi) hakkında ortaklık kuracağı belirtildi. Yapılan ortaklık ile Google'ın Newspack isimli yeni start-up'ı ile editörlerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış hızlı, güvenli, düşük maliyetli bir yayıncılık sistemi kurulması hedeflenmekte. 


Arama motoru devinin Wordpress ile yaptığı bu ortaklığa 1.2 milyon dolar yatırım yaptığı söylenenler arasında.

Geçtiğimiz yıllar boyunca Google, gazeteciliğin şirket için ne kadar önemli olduğunu üstüne basa basa dile getirmekteydi. 

Yeni girişim Newspack sayesinde, yerel gazetecilerin harika editoryal çalışmalar üzerine odaklanmaları için gerekli teknolojik araçların yaratılması hedefleniyor. 

Kurulacak yayın platformunun web tasarımının, CMS'yi (içerik yönetim sistemi) ve ticaret sistemlerini kolayca yapılandırılabilir hale getireceği açıklandı.

Ek olarak yapılan açıklamalarda Newspack'in, piyasaya sürüldükten sonra aylık 1.000 dolar ile 2.000 dolar arasında bir işletme ücretine sahip olan mevcut WordPress eklentilerini destekleyeceği duyuruldu. 


WordPress'in ana şirketi olan Automattic, start-up'ın kurulması için Google’ın kendilerine sağladığı 1.2 milyon dolarlık yatırıma ek olarak 1 milyon dolarlık yatırımı da farklı şirket ve yayıncılardan alacak. 

Google, yerel yayıncılarla olan kapsamlı temaslarına ve geri bildirimlerine dayanarak, Newspack özellik seti konusunda danışmanlık yapacağını ve Google ürünlerinin entegrasyonu için teknik destek sağlayacağını bildirdi.


Temmuz ayında beta sürümünün çıkması beklenen Newspack'ın önümüzdeki günlerde küresel bir lansman ile açıklanması beklenmekte.

Google'ın Wordpress ile yaptığı ortaklık hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!



Kaynak: https://www.tamindir.com/haber/google-wordpress-ile-ortaklik-kuruyor_41603/


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.