Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google web yönetici merkezi blogundan taptığı açıklama ile Mobil ilk endekslemeyi kullanıma sundu

Google'un  26 Mart 2018 Pazartesi,resmi blogundaki,  Mobil ilk endekslemeyi kullanıma sunma hakkındaki açıklaması şu şekilde;  Bugün, ...

...
Google'un 26 Mart 2018 Pazartesi,resmi blogundaki, Mobil ilk endekslemeyi kullanıma sunma hakkındaki açıklaması şu şekilde;  Bugün, bir buçuk yıl süren titiz deney ve testlerden sonra, mobil ilk endeksleme için en iyi uygulamaları izleyen siteleri taşımaya başladığımızı duyuruyoruz .

Tarama, dizin oluşturma ve sıralama sistemlerimiz özetlemek için genellikle bir sayfanın içeriğinin masaüstü sürümünü kullandı; bu, bu sürüm mobil sürümden çok farklı olduğunda mobil arama yapanların sorunlarına neden olabilir. Mobil-ilk indeksleme, sayfanın mobil versiyonunu indeksleme ve sıralama için kullanacağımız anlamına gelir - öncelikle mobil kullanıcılar - aradıklarını bulmalarına yardımcı olur.


Arama sonuçlarını sunmak için kullandığımız tek bir endekse sahip olmaya devam ediyoruz. Ana dizinden ayrı bir "mobil-ilk dizine" sahip değiliz. Tarihsel olarak, masaüstü sürümü endekslendi, ancak gittikçe artan oranda içeriğin mobil sürümlerini kullanacağız.

Arama Konsolu aracılığıyla mobil ilk endekslemeye geçiş yapan siteleri bildiriyoruz . Site sahipleri, Smartphone Googlebot’tan önemli miktarda tarama hızı görecekler. Ek olarak, Google, sayfaların mobil sürümünü Arama sonuçlarında ve Google önbelleğe alınmış sayfalarda gösterecektir.


Bir siteden mobil içeriği nasıl belirlediğimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için geliştirici belgelerine bakın . Yanıt veren web tasarımı veya dinamik sunum kullanan sitelerin genel olarak mobil ilk dizin oluşturma için nasıl ayarlandığını kapsar. 

AMP ve AMP olmayan sayfalara sahip siteler için Google, AMP olmayan sayfanın mobil sürümünü dizine eklemeyi tercih edecektir.

Bu ilk dalgada olmayan sitelerin panik yapması gerekmez. Mobil ilk dizin oluşturma, içeriğin nasıl sıralandığı ile değil, içeriği nasıl topladığımızla ilgilidir. Mobil ilk dizin oluşturma tarafından toplanan içeriğin, henüz bu şekilde toplanmayan mobil içeriğe veya masaüstü içeriğine göre sıralama üstünlüğü yoktur. 


Ayrıca, yalnızca masaüstü içeriğiniz varsa, dizinimizde temsil edilmeye devam edeceksiniz.

Bunu söyledikten sonra, web yöneticilerini içeriklerini mobil uyumlu hale getirmeye teşvik etmeye devam ediyoruz. 


Ne kadar mobil uyumlu olduğunu belirlemek için dizindeki tüm içeriği - ister masaüstü ister mobil olsun - değerlendiriyoruz. Bu önlem, 2015'ten bu yana mobil uyumlu içeriğin mobilde arama yapanlar için daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilir.


 İlgili olarak, yakın zamanda Temmuz 2018’den başlayarak, yavaş yüklenen içeriğin hem masaüstü hem de mobil arama yapanlar için daha az başarılı olabileceğini duyurduk .

Özetlemek için:
Mobil dizin oluşturma daha geniş bir şekilde yayılıyor. Bu şekilde dizine eklenmenin herhangi bir sıralama avantajı yoktur ve mobil dostu değerlendirmemizden bağımsız olarak çalışır.

Mobil uyumlu içeriğe sahip olmak, mobil arama sonuçlarında daha iyi performans göstermenin yollarını arayanlar için hala yararlıdır.

Hızlı yükleme içeriğine sahip olmak, mobil ve masaüstü kullanıcıları için daha iyi performans gösterme yollarını arayanlar için hala yararlıdır.
Her zaman olduğu gibi, sıralama birçok faktör kullanır. Mobil cihazlar için uygun olmayan veya diğer pek çok sinyalimiz gösterilecek en alakalı içerik olduğunu tespit ederse yavaş yüklenen kullanıcılara içerik gösterebiliriz.

Bu değişikliği dikkatle izlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen Webmaster forumlarımıza veya genel etkinliklere katılın dedi. 

Kaynak: Yazılım Mühendisi Fan Zhang 


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.