Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome 72 Sürümü Yayınlandı!

Chrome 72 sürümünün Android işletim sistemi için piyasaya sürüleceğini duyuran Google, bugün itibarıyla aynı isimli sürümün Linux , Window...

... Chrome 72 sürümünün Android işletim sistemi için piyasaya sürüleceğini duyuran Google, bugün itibarıyla aynı isimli sürümün Linux, Windows ve Mac bilgisayarlar için de çıktığını dile getirdi. 
Dünyanın en büyük teknoloji şirketi olan Google, kullanıcılarına daha iyi ve güvenli gezinme deneyimi sunma çabasıyla Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri için Chrome 72 web tarayıcısını piyasaya sürdü.


Chrome 72 ile birlikte gelen yenilikler kullanıcıların dikkatini çekecek büyük yenilikler içermezken, alt tarafta çalışan ve kullanıcı güvenliğini arttıran detaylar barındırıyor. Chrome 72 ile sisteme eklenen yenilikler ise şöyle sıralandı: Komut dosyalarında genel sınıf alanları bildirimi, yeni bir Kullanıcı Etkinleştirme Sorgu API'si, hizmet çalışanı iyileştirmeleri…

Chrorimum Blog adresi üzerinde yayınlanan Chrome 72 Beta isimli yazıyla yeniliklere dair özellikle geliştiricilerin merak edebileceği tüm detayları paylaşan Google’ın dikkat çektiği en büyük farklılık ise TLS 1.0 ve TLS 1.1 desteklerinin sonlandırılması oldu. Daha önce bu desteğin Chrome 81 sürümüyle 2020 yılının başlarında kaldırılacağı belirtilmişti.

Chrome kullanıcılarının ilgisini çekebilecek en büyük değişiklik ise güvenlik tarafından oldu. Teknoloji devi yaptığı duyuruda, Chrome 72 sürümünün 58 farklı güvenlik sorununu çözdüğünü dile getirdi. Çözülen güvenlik problemlerinin yeni sürümün tamamen yayınlanmasıyla açıklanacağı ifade edildi.

Google Chrome 72.0.3626.81 bugün itibarıyla kullanıcıların beğenisine sunulurken, yeni sürümün tam anlamıyla hazır halinin yakın zaman sonra bütün kullanıcılara gönderildiği aktarıldı. Yeni sürümü hemen denemek için Chromu güncellemeniz yeterli olacaktır. 
Güncelleme için:
Tarayıcı sağ üste üç nokta tıkla >Yardım > Google Chrome hakkında yolunu takip edip yönergeleri uygulayın..


Kaynak: https://9to5google.com/guides/chrome-72/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.