Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Tramvay, Samsun'da OMÜ'ye ne zaman çıkacak?

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam , OMÜ Kurupelit Kampüsü 'ne kadar uzatılan raylı sistem in Şubat 201...

...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, OMÜ Kurupelit Kampüsü'ne kadar uzatılan raylı sistemin Şubat 2019 itibariyle hazır hale getirilip SAMULAŞ'a teslim edileceğini söyledi


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü girişine kadar gelen raylı sistem hattının kampüs içine kadar devam etmesi için 2017 yılında çalışmalara başlanmıştı. Vatandaşların heyecanla beklediği OMÜ Kampüs hattında sona gelindi.


DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞARILI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, raylı sistem hattının Şubat 2019 itibariyle hazır hale getirilip SAMULAŞ'a teslim edileceğini söyledi. 


Çam, hattın teslimine hazırlandıklarını vurgulayarak, "Şu ana kadar hat üzerinde 7-8 deneme sürüşü yapıldı ve hepsi başarılı şekilde geçti. Biz şubat ayında hattı hazır hale getirip teslim etmeyi planlıyoruz. Devir teslimin yapılmasının ardından SAMULAŞ'ın gerekli organizasyonları yapmasıyla tren seferleri başlayacaktır" ifadelerini kullandı.


DURAKLAR BİTİYOR

Çam, kampüs içerisindeki hatta çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Şu anda durak inşaatları, cam kaplama ve kanopilerin yerleştirilmesi işlemleri devam ediyor. 


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yapılan tüp geçitin üst kaplamaları yapılıyor. Yapılacak kaplamalar vatandaşların kardan, yağmurdan ve rüzgardan etkilenmelerini engelleyecek" ifadelerini kullandı. 



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, daha önce yaptığı açıklamada inşaatın bitmesinin ardından yeni alınacak 11 trenle birlikte tramvayların artık üniversite kampüsüne kadar çıkacağını söylemişti.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.