Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Android Mobil Cihazlardan Planlı Mesaj Gönderme

Göndereceğiniz SMS 'leri önceden planlamanıza gerek olmasa da ihtiyacınız olduğunda böyle bir özelliği kullanabilmek oldukça hoşunuza ...

...
Göndereceğiniz SMS'leri önceden planlamanıza gerek olmasa da ihtiyacınız olduğunda böyle bir özelliği kullanabilmek oldukça hoşunuza gidecektir. "Zaman ayarlı SMS" nasıl atılıyor şimdi inceleyelim.

Mesajlaşma operatör kullanımındankopup,  internet kullanım araçlar ve uygulamalar vasıtasıyla gerçekleşmeye başladığından beri, nerede ise SMS kullanma unutuldu. Ancak bu kimsenin SMS  kullanmadığı anlamına gelmiyor. 


İnternetinizin olmadığı ancak bir dostunuza mesaj atmanız gerektiği zamanlar için mesajınızı  planlamak istiyorsanız bu adımları izleyebilirsiniz. Samsung ve diğer birkaç üretici bu özelliği doğrudan sunsa da saf Android kullanıyorsanız farklı yöntemlere başvurmanız gerekiyor.

Samsung telefonlarda mesaj planlayın


Samsung bir telefonununuz varsa bu işlem sizin için oldukça kolay. Cihazınızın "Mesajlar" uygulamasına girip yazmak istediğiniz mesajı yazdıktan sonra sağ üstteki üç noktaya tıklayıp mesajınızı planlayabilirsiniz. Tarih ve saati seçtikten sonra, mesajınız belirlediğiniz zamanda alıcıya ulaşacaktır.

Pulse uygulamasını kullanın


Yazının başında da dediğimiz gibi, her telefon bu özelliği maalesef sunmuyor. Ancak basit bir uygulama olan Pulse ile mesajınızı planlayabilirsiniz. Telefonunuzun içindeki standart mesaj uygulamasının da yerine geçebilen uygulamada aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli;
Turuncu "+" butonuna basıp mesajı göndermek istediğiniz kişiyi seçin.
Açılan pencerenin sağ üst köşesinde bulunan üç noktayı seçip "Mesaj Planla"ya dokunun.
Tarih ve saat seçin.
Mesajınızı yazıp gönderin.


Alarm ya da hatırlatıcı kurun

Bu yöntem de "son çare". Eğer telefonunuzda böyle bir özellik yoksa ve başka bir uygulama da indirmek istemiyorsanız, kendiniz için alarm ya da hatırlatıcı kurmanız sorunu ortadan kaldıracaktır. İstediğiniz zamanı ayarladıktan sonra, tarih geldiğinde telefon size hatırlatacak ve SMS'inizi göndermeyi unutmayacaksınız.


Kaynak: https://lifehacker.com/how-to-schedule-text-messages-on-android-1831323365


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.