Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Yetkisiz Erişimleri Ortadan Kaldıracak Titan Güvenlik Anahtarı'nı Tanıttı

Şirket çalışanları için yetkisiz erişim sorununu sıfıra indiren Google, şimdi de tüm kullanıcıların yetkisiz erişim sorununu bitirmeye niy...

...
Şirket çalışanları için yetkisiz erişim sorununu sıfıra indiren Google, şimdi de tüm kullanıcıların yetkisiz erişim sorununu bitirmeye niyetli. Teknoloji devi, Titan Güvenlik Anahtarı adını verdiği fiziksel anahtarlarını resmi olarak tanıttı.
Geçtiğimiz günlerde paylaşılan haberde, Google’ın 85 bin çalışanı için fiziksel güvenlik anahtarı kullanmayı zorunlu kıldığını ve bu şekilde yetkisiz erişim sorunlarını sıfıra indirdiğinden bahsedilmişti. Fiziksel güvenlik anahtarlarının iki adımlı kimlik doğrulama sisteminden daha güvenli olduğunu fark eden Google, kendi fiziksel güvenlik anahtarını piyasaya sundu.

Titan Security Key (Titan Güvenlik Anahtarı) olarak adlandırılan güvenlik anahtarı, Yubico ve diğer fiziksel güvenlik anahtarları ile benzer bir çalışma prensibine sahip. 

Şu an için yalnızca Google Cloud Platform müşterilerine sunulan Titan Güvenlik Anahtarı, ilerleyen dönemde kamuya açık olarak satışa sunulacak. Hem Bluetooth hem de USB seçeneği olan fiziksel güvenlik anahtarının 20-25 dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Ana odağı bu olmasa da dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Google, Google hesapları için 2014 yılından bu yana fiziksel güvenlik anahtarlarını ve FIDO girişlerini destekliyor. Şirketin açıklamasına göre Titan Güvenlik Anahtarı da FIDO şartnamesine uygun şekilde üretilmiştir. Google, cihazın hangi şirket tarafından üretildiğini belirtmese de yazılımın bizzat kendine ait olduğunun altını çizdi.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.