Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Uzaktan Masaüstü Uzaktan iki cihaz nasıl bağlanır?

Başka bir masaüstü bilgisayar veya bir mobil cihazdan, bir bilgisayara erişmek ister misiniz? Günlük hayatınızda yaşadığınız her türlü bi...

...
Başka bir masaüstü bilgisayar veya bir mobil cihazdan, bir bilgisayara erişmek ister misiniz?
Günlük hayatınızda yaşadığınız her türlü bilgisayar,virüs, kitlenme, iş yerindeki bir arkadaşına veya uzaktaki tüm dostlarına iş veya diğer konularda yardımcı olabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yapabilmek, bağlantı kurmak için Google'ın Uzak Masaüstü aracını nasıl kullanacaksınız? Aşağıdan okuyabilirsiniz.

Google'ın ücretsiz Chrome Uzaktan Masaüstü hizmeti, herhangi bir masaüstü veya mobil cihazdan herhangi bir bilgisayara (Windows, Mac, Linux veya Chromebook) erişmeyi oldukça ve son derece kolaylaştırır . Tüm uzak sistemlerin içeriğine erişebilir ve hatta hemen önünüzdeymiş gibi tıklayabilirsiniz.

 Servisin çalıştırılması mümkün olduğu kadar kolaydır. Aslında, tek yapmanız gereken şu üç adımı takip etmektir:

1. Adım: Chrome Uzaktan Masaüstünü ana bilgisayara yükleyin

Uzaktan erişmek istediğiniz bilgisayardaki Chrome tarayıcısını açın. Chrome tarayıcınız yoksa buradan, Google Chrome yeni sürüm tarayıcıyı indirip kurulumu gerçekleştirin.


Chrome Web Mağazası'nda Chrome Uzaktan Masaüstü uygulamasına gidin, Chrome Ekle ismine tıklayın. 

Lütfen bu kısımda kafanız karışmasın. "Chrome ekle ve Uygulamayı başlat" farklı işlemlerdir.
Ekle ismine tıkladıktan sonra bir mesaj alacaksınız. "Chrome remote desktop" ve yetkilendirme bilgisini okuyabilirsiniz.
Uygulamayı ekle ismine tıklayın. Burada uygulama ekle ismine tıkladığınızda Chrome tarayıcı Uygulamalar sekmesine Chrome uzaktan masaüstü kısayol iconu eklenir.
Tarayıcı yeni bir sekme açın, Sol üst Uygulamalar sekmesine tıklayın göreceksiniz.
Uygulamayı Başlat ismine tıklayarak, Chrome Uzaktan masaüstü erişimine başlangıç yapmış olursunuz.




 Yukarıdaki tarayıcı uygulama resimdede görüldüğü gibi (Gelecekte, Windows, Mac ve Linux sistemlerinde tarayıcının adres çubuğuna chrome: apps yazarak simgeyi bulabilirsiniz. 

Uygulamayı ilk kez açtığınızda, bilgisayarınızı görüntüleyip sohbet mesajlarını yönetme izni vermenizi ister. İzin Ver" i tıklayın." Uygulamanın ana ekranı size iki seçenek sunar: Uygulamanın başka bir kullanıcıya uzaktan yardım için bilgisayarınıza erişmesi veya kendi kişisel oturum açma oturumlarınız için ayarlanması.
Uzaktan yardım almak için Başlayın:Başlayın isme tıklayın.
Chrome Uzaktan Masaüstü, bir başkasının bilgisayarına uzaktan erişimi ve kendi masaüstünüze uzaktan erişimi ele alacak şekilde tasarlanmıştır.

2. Adım: Uzak bağlantı için Chrome Uzaktan Masaüstü hazırlayın

Derin bir nefes alın: Kurulum işlemi çoğunlukla bitti. Ve sadece uzaktan erişim için yeni bir bilgisayar kurduğunuzda ilk adımı tamamlamak zorunda kalacaksınız; Bundan sonra, Chrome Uzaktan Masaüstü uygulamasını açacak, istediğiniz bağlantı türünü seçecek ve ardından bu noktaya doğru atlayabileceksiniz.
Hemen bir alt seçenek ile kendi bilgisayarınıza farklı bir cihazdan bağlanabilirsiniz. Bunun için "Uzaktan bağlantıyı etkinleştire tıklamanız gerekir.
Uygulama açıldığında ve bağlantı türünüz seçildiğinde, neredeyse uzaktan erişim oturumunuz için ayarlanmış olursunuz. Sisteminizi başka birinin uzaktan yardımına sunmayı seçtiyseniz, ekranda 12 basamaklı bir kod göreceksiniz. Bilgisayarınızı kendi kişisel uzaktan erişiminiz için yapılandırmayı seçtiyseniz, özel bir PIN oluşturma fırsatınız olacaktır.
Özel bir PIN, kişisel Chrome Uzaktan Masaüstü bağlantılarınızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur.

Her iki durumda da, sizin ya da kimlerin - masaüstüne başka bir cihazdan almanız gereken numaralar.

Uzaktan yardım bağlantısıyla, başkalarının bağlanabilmesi için Chrome Uzaktan Masaüstü uygulamasını açık ve çalışır durumda bırakmanız gerekir. Kişisel bir uzaktan erişim bağlantısıyla, PIN'iniz ayarlandıktan sonra uygulamaya devam edebilirsiniz. Bilgisayarınız açık olduğu ve Chrome'un kendisinin arka planda çalıştığı sürece ( genellikle varsayılan olarak her zaman ), sistem her an beklemeniz için hazır ve beklemede kalacaktır. Sadece bilgisayarın kapanmasına rağmen bilgisayarın uyku moduna geçmediğinden emin olmak için bilgisayarınızın güç yönetimi ayarlarını ziyaret etmeniz gerekebileceğini unutmayın.

Kişisel uzaktan bağlantıları devre dışı bırakmak isterseniz, Uzak Masaüstü uygulamasını açın ve "Uzak bağlantıları devre dışı bırak" düğmesine tıklayın veya uygulamayı tamamen kaldırın.

3. Adım: Bağlantıyı kurun

Bu noktada, bağlanmaya hazırsınız! Tek ihtiyacınız olan herhangi bir masaüstü bilgisayarda veya bir Android veya iOS cihazındaki Chrome Uzaktan Masaüstü mobil uygulamasında yukarıda belirtilen aynı Chrome Uzaktan Masaüstü uygulamasıdır .

Masaüstü uygulaması, kendi kişisel bağlantılarınıza ve başkalarının uzaktan yardım bağlantılarına erişmenize izin verecektir. Öncelikle, Google hesabınızda oturum açmanız ve ayrıca bir an önce ayarladığınız PIN'i bilmeniz gerekir. İkincisi için, sadece bu belirli bağlantı için 12 haneli kodu bilmeniz gerekir.

Bu arada, mobil uygulamalar sadece kendi kişisel bağlantılarınızla çalışır. Google hesabınızda tekrar oturum açmanız gerekecek ve böyle bir bağlantı yapılabilmeden önce PIN'inizi girmeniz gerekecektir.

Bir bilgisayardan Chrome Uzak Masaüstü'nü kullanmak oldukça açıklayıcıdır: Uygulamayı tıklayıp doğrudan uzak sistemi kullanıyormuşsunuz gibi yazabilirsiniz.

Mobil uygulamalardan, uzak sistemi kontrol etmek için parmaklarınıza güvenirsiniz. Masaüstünde yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için parmağınızı iki yana ya da yukarı veya aşağı kaydırmak için birlikte kullanabilirsiniz. Android uygulamasıyla, ekran klavyesi girişi,  dokunma girişi ve fare benzeri izleme alanı girişi arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir araç çubuğunu açmak için üç parmağınızla aşağı doğru hızlıca kaydırabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.