Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress 4.9.6 güncellemesi yayınlandı!

Yeni bir WordPress güncelleme duyurusu paylaşıldı. Dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi WordPress, kullanıcı gizliliği konus...

...
Yeni bir WordPress güncelleme duyurusu paylaşıldı. Dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi WordPress, kullanıcı gizliliği konusunda önemli bir güncelleme sunacak. Kullanıcı isterse, tüm kişisel verileri silinebilecek.

Kısa bir süre önce yayınlanan WordPress 4.9.6 ile içerik yönetim sisteminde teknik iyileştirmeler ve son zamanların en önemli konularından biri olan; kişilerin veri gizliliği ile bilgilerin saklanması konusunda da gelişmiş seçenekler sunuldu.
WordPress 4.9.6 güncellemesi yayınlandı!

İyileştirmeler, yeni sürüm içerik yönetim sistemine dahil edilirken Avrupa Birliği Kanunları esas alındı. O nedenle esas alınan bu kanunların, ülkemizde hedeflenen hukuki zeminle de uyumlu olduğunu belirtelim.

Özellikle site sahiplerini yakından ilgilendiren ve onları zan altında bırakacak açıklardan korumayı hedefleyen, site ziyaretçilerine de kişisel bilgilerin paylaşılması konusunda daha açıklayıcı ve net bilgiler veren WordPressgüncelleme için yapmanız gerekenler oldukça basit.

Yönetici paneline girerek, gerekli güncelleme önerilerini takip etmeniz yeterli. Ancak bu güncelleme operasyonu sırasında dikkatli olmanızda fayda var. İşlemlere başlamadan önce mutlaka dosyalarınızın ve veritabanının yedeğini almayı unutmayın.

WordPress güncelleme işlemi esnasında yaşanılabilecek teknik bir sorun sonrasında, sitenizin eski haline geri dönebilmesi için elinizde seçeneklerin olmasını bilmek, güzel şey.

Güncelleme ile beraber, hem hukuki olarak sitenizi sağlama almış hem de yapılan teknik iyileştirmelerden faydalanacak olsanız da, bu esnada bazı teknik sorunlar, size kötü sürprizler de yaratabilir.

Güncellemeler konusunda en büyük sıkıntılardan biri; eklentilerin yeni sürümle uyumlu olmaması. O nedenle önerimiz, kullandığınız eklentiler de bu sürümle uyumlu olduğuna dair açıklama yaptıktan sonra güncelleme işlemine devam etmeniz.

Tabii ki yukarıda paylaştığımız öneri, güvenlik açıklarını kapatan güncellemeler için geçerli değil. Bu sürümde, kapatılan ciddi bir güvenlik açığı bulunmuyor.

Yapılan iyileştirmeler sayesinde kullanıcıların talep etmesi halinde bilgileri silinebiliyor ve gerekli durumlarda da hangi bilgilerinin saklandığı konusunda da açıklayıcı bir mesaj paylaşılabiliyor.

Teknik iyileştirmeler arasında ise TinyMCE gibi içerik ekleme arabiriminde de son sürüme geçilmiş durumda.

Kurulum / Güncelleme Bilgisi
WordPress 4.9.6'yı indirmek için sitenizin yönetici alanındaki Dashboard → Güncellemeler menüsünden otomatik olarak güncelleyin.
WordPress 4.9.6 sürüm sonrası : Bu gizlilik ve bakım sürümü 37 geliştirmeleri 51 hata düzeltmeleri ve 2 görevlerini içerir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.