Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Instagram’da Kimseyi Takip Edemiyorum sorunu!

Instagram'a Aralık 2015’te gelen güncelleme ile, beraber “Illegal Aktivitelerde” başlamış oldu.  Takipçi, begeni, otomatik begeni, gör...

...
Instagram'a Aralık 2015’te gelen güncelleme ile, beraber “Illegal Aktivitelerde” başlamış oldu.  Takipçi, begeni, otomatik begeni, görüntüleme satın alma gibi.
Bu olumsuzluğu gören ve yaşayan Instagram da çok doğal olarak Istagramı kimlerin doğru kullanıp kullanmadığını yani, Legal ve illegal araştırmaya başladı.
Bu tarihten sonra birçok kişinin hesabı banlandı birçok uygulamaya giremez oldu. Bende insanlara yardımcı olabileceğini düşünerek küçük bir araştırma yaptım ve bu araştırma sonucu çıkan açıklamaları aşağıda elimden geldiğince sıraladım. Umarım sizlere yardımcı olabilecek bilgiler içerir olmasıdır.

Hesabınızın geçici engellendiğinin anlaşılması: 
Birilerini takip edin veya fotoğraflarını beğenmeyi deneyin. Siz takip ettikten,  fotoğrafı beğendikten birkaç saniye sonra takip ve beğeni olmuyor, işlem geri açılım yapıyorsa, hesabınız geçici engellenmiş demektir.
Instagram’da Kimseyi Takip Edememe:

Bu sorun Instagram’ın kullanıcılarını zararlı kullanıcıların etkilerinden korumak için geliştirdiği bir özelliktir. 


Maalesef zaman zaman bu özellikte iyi niyetli kişilerin takip etme engeli almasına neden olabiliyor. Bu nedenle bazı Instagram kullanıcıları takip engeli ve yorum engeli konusunda mağdur olabiliyor.
Instagram'daNeden Takip Edememe Sorunu Yaşıyoruz?Takip engeli olarak bilinen Instagram’da kimseyi takip edememe sorunu aslında kendinizin bilerek yada bilmeyerek  yaptığı bir uygulamadan kaynaklanmaktadır.

Instagram’da yaşanan bu durum ne yazık ki başkalarının uygulamadaki şikayetleri ile de oluşabiliyor. 


Ayrıca aynı gün ve zaman içerisinde takip etmektende kaynaklanabilir. Aşırı kişi ekleme, resim ekleme, paylaşma, yorum yazma gibi davranışlarda Instagramda spam ya da zararlı kişi olarak algılanabiliyor ve kullanıcıların takip işlemi bir süreliğine yasaklanabiliyor. 

Bu yasak süresince Instagram kullanıcılarını takip edemiyor, diğer kullanıcılara yorum gönderme işlemi de gerçekleştiremiyorsunuz.

Uygulamadaki  yasağın mantığı ise kullanıcıları disipline edip, Instagram’ı kurallarına göre kullanmalarını sağlamaktır. Ayrıca bu engellemeler birçok kullanıcının Instagram’ın kurallarının ne kadar olduğunu görmesi açısından da önemli olabiliyor. Bu kuralları esnetmeye ya da yıkmaya çalışan kişiler Instagram yönetimi tarafından hesap silinme işlemine kadar bir çok yasaklama ve engellemeye tabi tutulabiliyor.
Instagram Takip Engellemesi Nasıl Kaldırılır? Deneyin..
Takip ya da yorum engeli aldıktan sonra karşınıza çıkan uyarı bildirimi içerisinde bulunan bizimle paylaş butonuna dokunmak ve neden engellenmemeniz gerektiğini Instagram’a anlatmaktır.


engel, kalkar kalkmaz seri takip ve seri yorum yaparsanız Instagram sizi tekrar belki de çok daha uzun süreli engelleyecektir. Instagram’da kimseyi takip edememe sorunu işte bu şekilde çözülebiliyor. Eğer Instagram’a masum olduğunuzu inandıramazsanız engelinizin kaldırılması için 12-24-48-72 saate kadar beklemeniz gerekebiliyor.
Neden geçici engel aldım?

En yaygın engel sebepleri arasında, 15 saat içinde 1000 ‘den fazla kişiyi takip etmek, 15 saat içinde 500 ‘den fazla fotoğrafı beğenmek, bir fotoğrafı paylaşırken 5 ‘den fazla hashtag kullanmak bu durumun başlıca sebepleridir.
İnternet bağlantınız Instagram ‘ı engelliyor olabilir!

Birilerini takip edememenizin sebebi kesinlikle, İnternet bağlantınız Instagram ‘ı engelliyor da olabilir.
Bağlantı yüzünden olduğunu anlamak?

Cihazınızın Tarayıcı penceresine gidin ve; şu linki "https://instagram.com/" yazıp girmeyi deneyin. Eğer sayfa geç cevap veriyor ise veya hiç açılmıyor ise bilin ki suçlumuz Internet bağlantısı.
Takip sorunun çözümü: 
Instagrama giriş yapın, şifrenizi değiştirin 48 saat bekleyin.

2 yorum

  1. Istagramda kimseye takip isteği atamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram da zaten beni takip et gibi bir uygulaması yok. Kişiler çıkar takip eder veya etmezsiniz. Diğer Profil Gizlilik ayarlarını Kareket durumu, hikaye paylaşımı, Yorum ayarlarınızı kontrol edin. Hepsi aktif "Seçili" olmalı.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.