Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Mobil Öncelikli Endekslemenin Başlangıcını Resmi Olarak Açıkladı

Google, mobil ilk endekslemenin kullanıma sunulmasıyla ilgili ilk resmi duyurusunu yaptı . Aslında Google mobil  indekslemeyi çok ö...

...



Google, mobil ilk endekslemenin kullanıma sunulmasıyla ilgili ilk resmi duyurusunu yaptı .
Aslında Google mobil 
indekslemeyi çok önce başlatmıştı. Google'un bu kendi kanalları aracılığıyla gerçekleştirdiği ilk onayıdır. Google’un temsilcileri daha önce, çok sayıda sitenin  mobil ilk endekslemeye geçirildiğini belirtmişlerdi.

Önceden bildiğimiz şeyi onaylayan Google, mobil cihazları endeksleme için en iyi uygulamaları izleyen tekil sitelerin yalnızca taşındığını belirtti. Duyarlı web tasarımı veya dinamik sunum kullanan siteler, mobil ilk endeksleme için en uygun olanlardır. Sitelerin AMP ve AMP olmayan içerik sürümleri olduğunda, Google, AMP olmayan sayfanın mobil sürümlerini dizine eklemeyi tercih edecektir.

Mobil İlk Endeksleme nedir?

Tüm cihazlarda arama yapan kullanıcılar için en iyi deneyimi sunma çabasıyla, mobil cihazlar için önce dizine ekleme Googlebot'un bir sayfanın yalnızca mobil sürümünü tarar ve dizine ekleyeceği anlamına gelir.

Artık mobil cihazlarda masaüstü tarayıcılardan daha fazla arama yapıldığı için, bu, kullanıcıların çoğunluğu ekranları için optimize edilmiş içerik bulmasını sağlamanın bir yoludur. Bir sitenin mobil uyumlu bir sürümü yoksa Google, siteyi olduğu gibi tarar ve dizine ekler.

Açıklığa kavuşturmak için, ana endeksten farklı olan 'mobil-ilk endeks' yoktur. Tüm içerikler aynı dizinde yer alacak, ancak Google artık kullanılabilir olduğunda mobil sürümlerini kullanacak.

Sıralamalar Etkilenmeyecek

Google, site sahiplerine, mobil ilk endekslemenin sıralamalar üzerinde bir etkisi olmayacağını garanti eder. Bu, içeriğin Google'ın endeksi için nasıl toplandığıyla ilgili bir değişikliktir. Başka bir deyişle, mobil ilk önce endekslemeye geçirilen bir sitenin, henüz taşınmamış bir siteye göre bir avantajı olmayacaktır.
Ancak, mobil uyumlu içerik, kullanıcı bir mobil cihazda arama yaparken genellikle arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacaktır. Bu 2015'ten beri yürürlükte olan bir ölçü.

Google Site Sahiplerini Bilgilendiriyor

Mobil ilk dizinlemeye geçirilen siteler, Search Console aracılığıyla bilgilendirilir. Ayrıca, site sahipleri Smartphone Googlebot’undan önemli ölçüde artan tarama oranları görmeyi bekleyebilir.
Google'ın Search Console bildirimi aşağıdaki örneğe benzer görünecektir:


Kaynak:https://www.searchenginejournal.com/google-officially-announces-rollout-mobile-first-indexing/245899/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.