Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Havayolu uçuşları için saatlerce beklemenin önüne geçmek istiyor!

Havalimanlarındaki belkide en büyük sorun yapılan rötarlar sonucu oluşan bekleme süremiz olmuştur. Bazen geceyi orada geçirmek zorunda kal...

...

Havalimanlarındaki belkide en büyük sorun yapılan rötarlar sonucu oluşan bekleme süremiz olmuştur. Bazen geceyi orada geçirmek zorunda kalabiliyoruz. Google uçuşlar için yaptığı yenilikçi hareketle hem bu durumun önüne geçmek hem de bize en uygun uçak biletini kolaylıkla bulmamıza yardımcı olmak istiyor.



Google'ın yolculara uçuş arama, rezervasyon yapma ve uçuşu takip etme gibi imkanlar sunduğu yolculuk uygulaması Flights, yolcuların uçuş konusunda daha kesin kararlar vermesini sağlayacak bir dizi yeni özellik ile güncellendi. Güncellemede dikkat çeken yeni özelliklerden ilki ile Flights, hava yolu şirketlerinin ''ekonomik'', ''standart ekonomik'' veya ''süper ekonomik'' gibi ifadelerle ne anlatmak istediğini; bu ifadelerin bagaj sınırlaması ve ücretlendirme kapsamında neleri karşıladığını açıkça belirtecek. Daha ilginç ve dikkat çeken ikinci özellik ise Flights'ın yeni makine öğrenme modeli ile ilgili.
Geçmiş verilerden faydalanacak

Güncellemeyle birlikte makine öğrenme teknolojisinden faydalanan Flight artık yolculara hangi uçuşun rötar yapacağını önceden bildirecek. Google'ın blog yazısında yaptığı açıklamaya göre Flights uygulaması platformda yer alan uçuşların ertelenip ertelenmeyeceğini tahmin etmek için geçmiş verilerden ve o günkü diğer etkenlerden faydalanacak. Uygulama hava koşulları, lokasyon, uçağın havalimanına varış saati gibi verileri geçmiş dönemlerdeki benzer durumlarla kıyaslayacak ve geçmişte bu gibi durumlarda uçuşun ertelenip ertelenmediğini inceleyecek.

Bu incelemenin sonunda Flights, mevcut uçuşun erteleneceğinden yüzde 80 oranında emin olursa arama sonuçlarına uçuşun ertelenebileceğini de uyarı olarak ekleyecek. Ayrıca yolcular uçuş numaralarına, rotalarına veya hava yolu şirketine baktıklarında da uyarıyı görebilecek. Google Flights'ın rötar tahmini konusunda ne kadar başarılı olacağı bilinmiyor ancak sunacağı yeni imkanın özellikle en kısa sürede uçuşunu gerçekleştirmek isteyen aceleci yolcuların işine yarayacağı düşünülüyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/2018/1/31/16955580/google-flights-app-delays-machine-learning-economy

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.