Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google DNS Ayarları

Google DNS’den bahsetmiştik. Bilgisayarınızda internete girişlerde sıkıntı çekiyorsanız? Aşağıda anlattılan konuyu takip ederek çözüme u...

...

Google DNS’den bahsetmiştik. Bilgisayarınızda internete girişlerde sıkıntı çekiyorsanız? Aşağıda anlattılan konuyu takip ederek çözüme ulaşabilirsiniz. Aşağı yukarı tüm işletim sistemlerinde aynı olan İnternet bağlantınıza tıklayın. Okumaya Devam edin.
Tarayıcınızda bakmak istediğiniz herhangi bir siteye girmek istiyorsunuz, ama site açılmıyor mu ? Farklı ülkelerde, uygulanan kısıtlamaları sizde mi yaşıyorsunuz ? Benimde tasvip etmediğim, ancak birçok ülke yönetimlerince bana göre saçma gelen kısıtlamalar mevcuttur. Bu konuya fazla girmeyeceğim. Hayatta tek yapacağınız şey, beğenmediğiniz yönetimi, her kim olursa olsun vereceğiniz bir oy ile değiştirmektir. Bunu yapamazsanız yaşam boyunca, ah, vah, fayda etmeyecektir. Hayat görüşüm yaşam tarzım, felsefem budur. Hemen konumuza girelim.

Google DNS
’den bahsetmiştik. Bilgisayarınızda internete girişlerde sıkıntı çekiyorsanız ? Aşağıda anlattığım konuyu takip ederek çözüme ulaşabilirsiniz.
Aşağı yukarı tüm işletim sistemlerinde aynı olan;

1. İnternet bağlantınıza tıklayın.

2. Bağlantı yazan kısımda → mausa sağ, tıklayın → Durum yazısına tıklayın

(Bilgisayarınızda saatin yanındadır) Aşağıda resimde ki gibi pencere açılır.

İnternet sağlayıcı bağlantısı

3. Durum yazısına tıkladıktan sonra → Özelleştir → İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) yazan kısıma çift tıklayın, yeni bir pencere açılacak.

İnternet sağlayıcı seçimi

4. Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kısmını göreceksiniz sağ taraftan seçin

DNS Rakamlarını girin

5. Resimde görüldüğü gibi,

Tercih edilen sunucu kısmına : 8.8.8.8 siz sadece 8 rakamını gireceksiniz.Noktalar orada mevcut hazır durumdadır.

Hemen altına, Diğer DNS Sunucusu : 8.8.4.4 rakamlarını giriş yapın, işlemi bitirmek için tamam tıklayın.
6. Tüm işlemlerimiz tamam tek bir işlem kaldı. Yaptığımız işlemi bilgisayarımıza okutmak. 3. Maddede anlattığım işlemi tekrar yaparak “ Tanıla ” sekmesine tıklayın.

7. Bilgisayarınız işlemi tarayacaktır.Yapılan işlemin tam uygulanması için bilgisayarınızı yeniden de başlatabilirsiniz.

8. Tüm işlemleri yaptığınızda Windows Ağ Tanılama işlemi size onay verecektir.Aşağıda onaylanmış görseli görülmektedir.Artık istediğiniz siteye giriş yapabilirsiniz.

Windows Ağ Tanılama

4 yorum

  1. faydalı bir paylaşım yapamayan pek çok arkadaş var teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Özer Öztürk, Bey haklısınız.Faydalı paylaşım anlatımı için özel yetenek gerekmiyor ki. Bir yemek tarifi, şiir ana yapısı, filim tema özeti anlatma, bir köpeğe sevgiyi ifade etme gibi konuların anlatımı bile birçok insanlara faydalı olabilir.Bir örnek yukarıda yazdığım konu ile blog arasında bir bağ varmı ? Bence var.Farklı bir konu ancak buradaki DNS ayarı yapılmadan Google Sites sitesini açamıyorsunuz.Ülke sorunu olsa gerek.Önemli olan paylaşmak ve paylaşmayı bilmek.
      Biraz uzun bir cevap oldu.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  2. haklısınız işin özü orda paylaşmaya açık olmak paylaşabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Özer Öztürk, Bey Yorum ve anlayışınız için çok teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.