" Facebook bir kullanıcının gerçek bir kişi olup olmadığını doğrulamak için yeni bir tür güvenlik önlemi kullanıyor" ...
...
"Facebook bir kullanıcının gerçek bir kişi olup olmadığını doğrulamak için yeni bir tür güvenlik önlemi kullanıyor"
Yeni bir captcha da diyebiliriz. Captcha ise herhangi bir sayfaya veya hesaba giriş yaparken, doğrulama için kullanılan bir sistemdir. Mesela üye girişinde doğrulama için karşımıza çıkan harf ve sayıların olduğu kutucuk captcha'dır.Haberimize geri dönecek olursak, bir Twitter kullanıcısı tarafından Facebook'un Selfie'li yeni kimlik doğrulama sistemini gösteren ekran görüntüsü paylaşıldı. Görüntüdeki uyarıda "Lütfen yüzünüzü açıkça gösteren bir fotoğraf yükleyin. Fotoğraf kontrol edildikten sonra sunucumuzdan kalıcı olarak silinecektir" yazıyor.
Facebook'un sözcülerinden biri WIRED sitesine yaptığı açıklamada, "Bu sistem, hesap oluşturmak, arkadaş isteği göndermek, reklam ödemeleri, reklam düzenlemesi dahil olmak çeşitli noktalardaki şüpheli etkinlikleri kaldırmayı amaçlıyor. Bize yardımcı oluyor" dedi.
Şüpheli etkinliğin belirlenmesi ve fotoğrafın kontrol edilmesi süreci otomatik hale gelmiş durumda. Özetle sistem hesabın orijinaliğini doğrulamak için yüklenen fotoğrafı kontrol ediyor. Facebook sözcüsü, fotoğraf testinin, şüpheli etkinliği tespit etmek için kullanılan otomatik ve manuel yöntemlerden biri olduğunu vurguladı.
WIRED'ın verdiği bilgilere göre selfie fotoğrafı doğrulanırken, kullanıcı Facebook'tan da çıkış yapabilir. Bu durumda ise ekranda "Şu anda giriş yapamıyorsunuz. Fotoğrafınız incelendikten sonra sizinle iletişime geçeceğiz. Bir güvenlik önlemi olarak Facebook'tan çıkış yapacaksınız" uyarısı çıkıyor (Bu bilgi Twitter'da silinen bir ekran görüntüsüne dayanıyor).
Facebook, bu yeni tekniği ne zaman kullanmaya başladığını söylemedi, ancak Reddit ve birkaç internet topluluğundaki kullanıcılar nisan ayında Facebook'un yeni güvenlik doğrulamasıyla karşılaştığını bildirmişti.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.