Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sahte WhatsApp Uygulaması İçin Önlem Aldı

Google,  güvenlik ismi söz konusu olduğunda tüm radar ve sinyalleri açık tutar. Google Play Store üzerinden yayınlanan ve birebir Whats...

...

Google, güvenlik ismi söz konusu olduğunda tüm radar ve sinyalleri açık tutar. Google Play Store üzerinden yayınlanan ve birebir WhatsApp uygulamasını taklit eden bu çakma uygulama google'u harekete geçirmeye yeterli bir nedendir.

Son dönemlerde sosyal medya uygulamalarının bir taklit uygulama olarak karşımıza çıkmasını günlük haber ve diğer makalelerde sıkça görüyor ve okuyoruz.
Google Play üzerinden yayınlanan ve kullanıcıları tehdit eden sahte uygulamalar ise iOS işletim sistemine göre çok daha fazla sayıda. Yaşanan son olayda bu durum en büyük örneklerden birini oluşturmuş görülüyor.

Google Play üzerinden yayınlanan ve WhatsApp uygulamasını taklit eden bu durum, sahte uygulamaların ne derece ciddi ve sorun yarattığını göstermiş oluyor. Konuya biraz dikkatlice bakıldığında çakma uygulama Google’ı bile kandırmayı başarmış veya öyle görülüyor. 

Sahte WhatsApp Uygulamasına Dikkat!


Google Play Store üzerinden yayınlanan ve WhatsApp uygulamasını taklit eden uygulamanın tam olarak 1 milyon indirme rakamına ulaştığı da görülüyor. WhatsApp uygulamasını taklit ederek 1 milyon indirme rakamını elde etmesinin yanı sıra kullanıcı verilerini de aldığı ortaya çıkan uygulama, bu verileri reklam amaçlı kullandığı kanıtlandı. 

Google durumu fark eder etmez önce çakma uygulamayı Google Play Store üzerinden kaldırıp, güncelleme ile düzenleme yapdı. Ancak sahte uygulamanın 1 milyon indirme sürecinde kendisini nasıl gizlediği konusunda ise bir bilgi verilmedi verilmesi de beklenemezdi. Google tarafından henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı, Sadece çakma uygulamanın kaldırıldığı açıklandı.

Bir sonraki makaleyi mutlaka okuyun:

→ WhatsApp veri depolaması için hangi yetkileri istiyor!
WhatsApp yazılımını kullanalım mı?
→ WhatsApp yazılımı yerine ne kullanabiliriz?

Makaleleri takip edebilen arkadaş ve dostlar için,Takipte kalın. hafta sonu tatiliniz neşeli geçsin...
WhatsApp ile ilgili diğer yazılar...

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.