Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Fotograflar Wordpress’e Nasıl Eklenir

Google hesabınızdaki fotoğrafları web sitenize - blog yayınlarınıza, sayfalarına ekleyebilirsiniz. Google Fotoğraflar, fotoğraflarınız...

...


Google hesabınızdaki fotoğrafları web sitenize - blog yayınlarınıza, sayfalarına ekleyebilirsiniz. Google Fotoğraflar, fotoğraflarınızı online depolayıp paylaşmanın en popüler yollarından biridir.

Bu makaleyi şu anda okuyorsanız bugünden başlayarak, blog yazılarınızdan ve sayfalarınızdan Google hesabınızdaki fotoğrafları tarayabilir, arayabilir ve kopyalayabilirsiniz.

Google Fotoğraflar otomatik etiketsiz organizasyonu ve 16MP ve 1080p HD'ye kadar fotoğraf ve videolar için ücretsiz, sınırsız yedekleme sayesinde popülerlik kazanmıştır. Google Mayıs 2017'de günde 1,2 milyardan fazla fotoğraf ve video hizmeti yedekleyip 500 milyon aylık kullanıcıya ulaştığını bildirmişti.
Kullanıcılar WordPress.com'a resim eklerken Google'ın akıllı görüntü arama özelliklerinden de yararlanabilirler. Hizmet, resimlerinizde neyin bulunduğunu ve nereye götürüldüğünü tanımada oldukça iyidi.

Yeni Google Fotoğraflar entegrasyonu, WordPress.com arayüzü aracılığıyla gönderilirken Jetpack eklentisi etkin siteler için de mevcuttur. (Kendi kendine barındırılan sitelerin wp-admin'inde bulunmamaktadır.) Yani mevcut web site medya bölümünde bu entegreyi yapamayacaksınız.
Her Kullanıcı ayrıca, Google Fotoğraflar için kimlik doğrulaması yapmak zorundadır.Bu erişim, bağlanan belirli kullanıcıyla sınırlıdır. Bir sitedeki birden fazla kullanıcının her biri ayrı ayrı kimlik doğrulamasına ihtiyaç duyar ve kendi Google hesaplarını bağlayabilir.

Kullanıcıların birbirlerinin fotoğraflarına erişimi yoktur. Wordpress.com/sharing adresinden giriş yapabilir veya erişiminizi iptal edebilirsiniz.

WordPress.com kullanıcıları, yeni Google Foto özelliğini çok beğeneceklerinden eminim; Görüntülerden resimleri indirerek ve daha sonra kendi medya kitaplıklarına yüklemekten kurtarmış oluyorlar.

Her şey güzel ancak, ilerde yüklenen bu resimler olası Google Fotograflar geliştirici versiyonu değişikliklerinde, link kırılganlığına neden olacak mı? Bir siteyi taşıma aşamasında sunucu yazılımı ve veri tabanında sorun yaratacakmı? Tüm Wordpress kullanıcılarının da bildiği gibi resim uzantılarında Türkçe karakter kullanmıyoruz ve kelime aralarını tire ile ayırıyoruz. Umarım sancılı bir geçiş dönemi yaşamayız. Sizde düşüncelerinizi paylaşın. 

Google Fotoğrafları Wordpress’e Eklemek:

Buradan giriş yapınWordpress.com/sharing Web sitenizi seçin.



→ Sol tarafta Ortam ismine tıklayın → Menü çubuğunda Wordpress simgesinin yanındaki açılır ok işaretine tıklayın.

→ Google Kitaplığınızdan Fotoğraflar ismini göreceksiniz. “Yazının başındaki ilk görseli inceleyin.

Google Kitaplığınızdan Fotograflar ismine tıklayın. Şu açıklamayı göreceksiniz.

Google’dan Fotoğrafları göstermek için Google hesabınıza bağlanmalısınız.


→ Mailinizi seçin, izin verin, Bağlanın ve ilk resminizi Wordpress web sitenize ekleyin.

Arama kısmından bulmak istediğiniz resminizi aratın. Sizde bu makale için düşüncelerinizi belirtin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.