Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adil Kullanım Kotası AKK Kaldırılıyormuş İlginç

100 Yılın en önemli haberi olan, AKK Adil Kullanım Kotası Kaldırılıyor manşetten geçilen haberi okuduğunuzda sizce ne ifade ediyor? İn...

...

100 Yılın en önemli haberi olan, AKK Adil Kullanım Kotası Kaldırılıyor manşetten geçilen haberi okuduğunuzda sizce ne ifade ediyor?

İnternet ortamında Anadol otomobiliniz ile hız yapmadan şöyle bir tur atarsanız, birçok haber sitesinin manşetten duyurduğu ve günün konusu olan Adil Kullanım Kotası Kaldırılıyor “AKK” haberini okuyabilirsiniz. İlgili haberi henüz okumayanlar için kısa bir özet geçelim ve haberin özüne göz atalım.

Günümüzün, Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programında 100 yılın en önemli olaylarından birinin internetin icadı olduğunu belirtmiş.

İlginç bir açıklama! Ben bu açıklama ile şunu anladım. Demek ki 100 yıl geride kalmışız. Konuyu Bakan açıklayınca 100 yıl ileriye mi gittik? Demek ki bu milyonlarca internet kullanıcısının içinde bunu hiç kimse bilemedi! Vah halimize!

Google, Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet programına 2015 yılında başladı. Bu haberin açıklandığı zamanda kimsenin bir şey anladığını sanmıyorum. Çünkü bizim insanımız canı yandığında ne yapabilirimi aramaya başlıyor. Bulduğunda uygulamaya çalışıyor, uyguladıktan sonra da bir daha canı yanana kadar o konuyu unutuyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milyonlarca internet kullanıcısının merakla beklediği Adil Kullanım Kotası sorunuyla ilgili şu açıklamaları yapmış.

  • Mayıs 2017 ayından itibaren kademeli bir geçiş olacak ve 2018 sonu itibariyle “AKK” Adil Kullanım Kotası tamamen kaldırılacak. 
  • Özellikle gece kullanılan internette kotadan düşülmeyecek bunu da tekrar vurgulayalım" şeklinde ifade edilmiş.

Toplumun Bir Bireyi Olarak Düşünüyorum?

  • Neden şimdi uygulanmıyor da, Mayıs 2017 ayında uygulamaya geçilecek?
  • Neden şimdi değilde, 2018 sonu itibariyle “AKK” Adil Kullanım Kotası tamamen kaldırılacak?
  • Neden, Özellikle gece kullanılan internette kotadan düşülmeyecek?
  • Neden, cilalı kelimeler haricinde Proje hakkında bilimsel açıklama yapılmıyor?
  • Neden, Haber siteleri bu soruları sormuyor da duyduğunu olduğu gibi, aktarıyor.
Tüm soruların cevabı acaba, 100 yıl ilerde olduğumuz için olabilir mi? Herhalde ondandır! Kedi’dir Kedi…. 😿

Adil Olmayan, Adil Kullanım Kotası Nedir?

Adil Kullanım Kotası (AKK) veya Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak da geçer. İnternet kullanıcılarının şebeke kullanımı sırasında yoğun veri trafiği uygulayarak neden olabileceği teknik problemleri, hasarları ve ağdaki verimliliğin düşmesini önlemek amacıyla planlanmış bir uygulamadır. AKK, AKN, Wikipedia

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.