Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 İşletim Sitemine Movie Maker 2012 Kurma

Microsoft Windows’un eski işletim sistemlerinde çalışan Movie Maker veya Windows Live Movie Maker Video Medya düzenleme aracını kurup çalı...

...

Microsoft Windows’un eski işletim sistemlerinde çalışan Movie Maker veya Windows Live Movie Maker Video Medya düzenleme aracını kurup çalıştırabilirsiniz.

Microsoft Windows Movie Maker video düzenleme aracı ihtiyaç duyabileceğiniz birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Resim albümlerinizi kullanarak slayt düzenleme, video çekimlerinizi kaydederek çeşitli görsel efekt ve ses ekleme gibi özellikleri kullanarak muhteşem medya yaratın.

Windows Movie Maker’ı kullanarak video çekimlerine, Film geçiş efektleri, dilediğiniz video kare arasına jenerik açıklama, kesme veya Intro açılış yazısı ve daha pek çok şeyi eklemeniz mümkündür.

Video edit işlemi bittiğinde emek verdiğiniz filminizi YouTube, Facebook, Windows Live Skype, gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilir veya yükleyebilirsiniz.



Basit bir senaryo ile hayal gücünüzü genişletelim. Diyelim ki bu yaz aileniz ile veya kendiniz güzel bir şehir gezisi yaptınız. Gidiş ile dönüşünüz arasında ilginizi çeken olayları resimlediniz veya video’a aldınız. Hazırladığınız bu medyayı arkadaşlarınıza göndererek paylaşmayı düşündüğünüz. Çektiğiniz birçok resim veya video çekimlerine resmi anlatan yazı, geçiş efekti hatta müzik dahi ekleyebilirsiniz.

Medyanıza müzik eklemek için dikkatli olmanız gerekir. Eklediğiniz ses telif hakkı içerebilir. Peki telif hakkı içermeyen bir ses ekleyebilir misiniz? Bunun cevabımı aşağıdaki bağlantıdan okuyup ne yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

İlgili Makale: Youtube Video Medyanıza Telif Yasaklaması Olmadan Müzik Ekleme


Düşünceler, hayal gücü ile eşleştiğinde artık Microsoft Windows Movie Maker video düzenleme aracını Windows işletim sistemine kurmaya başlayabilirsiniz.

Microsoft Windows Movie Maker Kurulumu:


1. Microsoft Windows Movie Maker web sayfasına giriş yapın.

2. Makale içinde Hemen edinin mavi linki açın, “wlsetup-web” başlıklı yükleme dosyasını masa üstüne indirin ve çalıştırın.

3. Ne yüklemek istediğinizi soran bir mesaj göreceksiniz. Microsoft Windows Temel parçaların tamamına ihtiyacımız olmadığından, ikinci seçenek olan, “Yüklemek istediğiniz programı seçin” linkine dokunun.


4. Diğer seçenekleri kaldırın. Sadece, Fotoğraf galerisi Movie Maker seçili olsun ve Yükle butonuna tıklayın.


5. Kurulum işlemi başlayacaktır. Kurulum bittiğinde Tamam ile işlemi bitirin.


6. Windows → Başlat → En üst kısımda Movie Maker simgesini göreceksiniz. Simgeyi açın, sözleşmeyi kabul edin, Windows hesabınız ile giriş yapın ve ücretsiz birçok işleriniz yapabileceğiniz programı kullanmaya başlayın.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.