Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Grup Formunu - Yeni Google Sites’e Gömmek

Google Sites “ Yeni ”, web sitenize Google Grup Formunu gömmek için ilgili adımlar. Yeni Google Sites de yorum penceresi yoktur. Ancak! G...

...

Google Sites “Yeni”, web sitenize Google Grup Formunu gömmek için ilgili adımlar. Yeni Google Sites de yorum penceresi yoktur. Ancak! Google Grup Formu web sitenize gömerek okuyucu yorumlarını cevaplayabiliriz.

Okuyucu, makaleniz hakkında soru sorma gereksinimi hissedebilir. Şu anda yeni Google Sites web sitesinde maalesef yorum pencere seçeneği bulunmamaktadır. Formu İncele



İsmi üzerinde henüz yeni olduğundan 2017 senesinde birçok yeniliklerin Google Sites web sitesine ekleneceğini, Google, resmi site yazılarında belirtiyor.

Bu bekleme sorununu aşmak için, Google Grup Formunu Google Sites web sitenize ekleyerek, okuyucunun yorum yazmasına, resim eklemesine veya şekiller ile sorularını sormasına yardımcı olup soruları cevaplarsınız.

Google, Grup Form penceresinde yorum yazılabilmesi için, okuyucunun üye girişi yapması istenecektir. Zaten bir Google hesabınız var ise sorun olmadan üye olunabilir. 

Google Grup Form kullanabilmesi için, Google’un bu Güvenlik sistemini tamamlamanız istenecektir. Bu sistem tüm web site ve kişisel kullanımlar için geçerlidir. Giriş için güvenlik kanalından geçilmesi gerekir. Forum gömme ile ilgili adımlar ise şöyle;

Google Sites’e Google Grup Forumları Gömme:

1. Google Grup Formunuzu açın. Google Grup Formunuz yok mu?

İlgili makaleler:

Bloguna Google Grup Formu Ekle

Blogger Grup Formu Yönetim Ayarları

Google Grup Forum ayarlarını anlatan görsel slayt.



Blogger Grup Formu Sayfa Ayarı

2. Google Sites, Sayfaları açın ve Yeni bir sayfa ekleyin.

İlgili makaleler: Google Sites de yeni iseniz Makale içinde iken, Önceki ve Sonraki makaleleri tıklayıp bilgi edinebilirsiniz.

Google Sites başlangıç sayfaları

3. Sayfanıza isim verin, “Forum”, Sayfa Başlığına isim verin “Google Sites Form.

4. Menüde, Ekle ismine tıklayın ve URL’yi yerleştir ismine dokunun.

5. Formunuzu açın. YönetBilgilerGenel bilgilerGrup E-posta Ayarları altındaki siyah linki kopyalayın.

Google Grup Link Penceresi



6. Biraz önce Google sites de açtığımız, “URL’yi yerleştir” bağlantı link satırına Grup E-posta Ayarları altındaki siyah linki yapıştırın. 

Google sites de açtığımız, “URL’yi yerleştir


7. Yukarı aşağı ayarlarınızı düzenleyin, ön izleme yapın ve yayınlayın. Bir sorunuz mu var? Google Sites Form alanından yazabilirsiniz.

Benzer Yazılar:

Google Groups Formu Wordpress Siteye Nasıl Eklenir

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.