Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome 55 HTML 5 Destekli Yeni Sürüme Geçti

18.05.2016 tarihinde, Chrome tarayıcı uygulaması olan Flash içerikleri tamamen kaldıracağını belirtmişti.  03.12.2016 tarih itibari ile Ch...

...

18.05.2016 tarihinde, Chrome tarayıcı uygulaması olan Flash içerikleri tamamen kaldıracağını belirtmişti. 03.12.2016 tarih itibari ile Chrome 55, HTML 5 destekli yeni tarayıcı güncellendi.

Google, Güvenlik açıklarından dolayı Chrome tarayıcıda bulunan Flash uygulamasını kısa bir süre sonra tamamen kaldıracak. Google’un Flash eklentisi ile ilgili düşünceleri, internet ortamındaki tüm Flash içeriklerin tarayıcı varsayılanı olarak çalıştırmaması.


2016 yılı son günlerinde tamamlanması beklenen Chromium Project bünyesindeki geliştiriciler, 'HTML 5 by Default' adı verilen yeni özelliği tam olarak çalıştıracaklar. Google, web tabanlı zararlı yazılımlar karşısında kullanıcıların Chrome tarayıcı ile daha güvenli olmasını düşünüyor.


Chrome tarayıcıdan Flash eklenti tamamen kaldırıldığında, “2016 yıl sonu” yerine, Chrome varsayılan web sayfaları olarak HTML 5 sürümü kullanılacak.

Hız, Sadelik, Güvenlik, konularına çok fazla önem veren Google’un Chrome tarayıcısını birçok işletim sistemi, “Windows, Linux, Mac, artık kullanabilir durumda.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.