Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense Geliri Gelir Paylaşım Oranları

Web site yayıncıları için Adsense geliri ve Adsense gelir paylaşım oranlarını merak etmiş olabilirsiniz. Adsense geliri ve gelir paylaşım ...

...

Web site yayıncıları için Adsense geliri ve Adsense gelir paylaşım oranlarını merak etmiş olabilirsiniz. Adsense geliri ve gelir paylaşım oranı yüzde kaçtır okumaya devam edin.
Adsense yayıncıların, içerik için reklamları görüntülendiğinde Reklam gelirleri Google hizmetlerine bağlantılı olarak tahakkuk ettirilen gelir ile belirlenir. Aşağıda belirtilen yüzde hesapları yayıncının bulunduğu coğrafi konuma göre değişmiyor ve hiçbir şekilde bu yüzdelerin yayıncılar arasında ortalamaları alınmıyor.

Diğer ürünlere ait gelir payı, söz konusu ürünlerin geliştirilmesi ve desteklenmesinden kaynaklanan farklı maliyetler nedeniyle değişmektedir.

Reklam Gelirleri:


  • İçerik için AdSense, tahakkuk ettirilen gelir %68'dir.
  • Arama için AdSense, tahakkuk ettirilen gelirin %51'dir.
  • Ürünlerine ilişkin diğer Adsense gelir payı açıklanmıyor. Diğer ürünlere ait gelir payı, söz konusu ürünlerin geliştirilmesi ve desteklenmesinden kaynaklanan farklı maliyetler nedeniyle değişim gösterebiliyor.
Tüm AdSense yayıncıları, sitelerindeki reklamlar için yapılan açık artırmadaki kapanış fiyatının belirli bir yüzdesini alır. Bu yüzde, gelir paylaşımı olarak adlandırılır ve AdSense hesabınızda görüntülenir.

Adsense Gelir Paylaşım Hesabını Görüntüleme:


  • AdSense hesabınızda oturum açın.
  • Sol gezinme panelinde Ayarlar'ı tıklayın.
  • Hesap seçeneğini ve ardından Hesap bilgileri'ne tıklayın.
  • "Hesap bilgileri" bölümünde, her "Etkin ürün"ün yanında ilgili gelir paylaşımı oranının verildiğini göreceksiniz.

Adsense gelir paylaşımı rekabetçi bir ortam içinde çalıştığından, geliri tek başına değerlendirmek yanıltıcı sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle;

Örneğin, Google'ın sitenizdeki reklam envanteri için yaptığı açık artırmadan 100 TL elde ediliyorsa, %68'lik gelir paylaşımı oranı karşılığında AdSense'ten 68 TL alırsınız.

Başka bir reklam ağının gelir paylaşımı oranı %80 olabilir. Ancak reklam verenlerden yalnızca 50 TL tahsil ediyorlarsa size verecekleri 40 TL olacaktır.
AdSense sitelerinde reklam göstermek için birbiriyle rekabet eden reklam veren sayısının çok yüksek olması sayesinde, sistemimiz aldığınız her reklam gösterimi için mümkün olan en yüksek kazancı elde etmenizi sağlar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.