Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Microsoft Linkedin’i Satın Aldı

Microsoft’un bir süre önce Linkedin ’i satın alma söylentisi gerçekleşti. 430 milyon kullanıcılı sosyal iş ağı olan Linkedin ’i 26 mily...

...
Microsoft’un bir süre önce Linkedin’i satın alma söylentisi gerçekleşti. 430 milyon kullanıcılı sosyal iş ağı olan Linkedin’i 26 milyar dolara satın aldı. Microsoft’un Linkedin’e tam olarak ödediği para, 26,2 milyar dolar. Microsoft’un Linkedin'i satın almak için ödediği bu korkunç rakamlar ile ne yapacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Microsoft ile Linkedin arasında gerçekleşen satış işlemlerinin tamamlanması sonucu, 2016 yılının sonuna doğru tam olarak gerçekleşecek.

Satın alma işleminin neden olduğu endişelere karşı, Microsoft Linkedin’in kendi marka, işleyiş, ve kalite düşüncesinin devam edeceği garantisini veriyor. Linked’in CEO görevini devam ettiren Jeff Weiner görevine devam edecek. Ancak yeni yapılandırmada raporlarını Satya Nadella'ya verecek. Tabiy ki bir şirketin yönetim kurulu değiştiğinde, üst yönetimde çalışanların yeni yönetim kuruluna rapor vermesi kadar doğal bir şey olmaz.

Microsoft CEO'su Satya Nadella ise satın alma işlemi için şu sözleri kullandı.

"Linkedin takımı, dünya üzerindeki profesyonelleri birbirine bağlamaya yönelik müthiş bir iş geliştirdi. Bir arada çalışarak Linkedin'in büyümesini, bunun yanında Microsoft 365 ve Dynamics'in gelişimini hızlandırabilir, gezegen üzerindeki herkesi ve her kuruluşu güçlendirebiliriz."

Linked’in eski CEO’su, Microsoft’un yeni CEO’su olan Jeff Weiner ise bu düşünceler karşısında şu açıklamalarda bulundu.

"Dünyanın fırsatlarla olan bağlantısını değiştirdiğimiz gibi, Microsoft'la olan bu ilişkimiz, onların bulutu ve Linkedin'in ağı ile birleştiğinde, bize dünyanın işleme şeklini değiştirme şansı verecek."

430 milyon kullanıcısı bulunan sosyal iş ağı Linkedin, önceki yıllara göre %19’luk gibi önemli bir büyüme kaydetmesi ticari düşüncelerin dikkatini çekebilecek yapıya sahip olduğunu gösteriyor.

Linkedin kullanıcılarının %60’ının mobil uygulama kullanması, site iş ilanlarının diğer senelere göre ikiye katlanarak 7 milyonu geçmesi Linkedin’in başarılı çalışmalarının grafiğini temsil ediyor.

Linkedin sosyal iş paylaşım ağında olmak size ne kazandırabilir :

Küçük, orta ve büyük ticaret yapıyor ve işveren nitelik özelliklerini taşıyorsanız veya herhangi bir kişisel ürün tanıtımı yapıyor dünyaya açılmayı düşünüyorsanız Linkedin sosyal iş ağına katılmanızı tavsiye ederim. İster Blogger kullanın isterseniz markalı bir web siteniz olsun. Ürün ile ilgi içeriklerinizi Linkedin’de paylaşarak arz ve talep yaratabilir sosyal çevrenizi genişleterek iş olanaklarından daha fazlasını elde edebilirsiniz. 
İş sahibi değilseniz veya çalıştığınız iş kolundan daha farklı iş kolları hakkında Linkedin tarafından iş teklifleri alabilirsiniz.

Tüm bu çalışmalara katılmak için, Linkedin web site içi politikalarına saygılı ve spam yapmayan bir çalışma sergilemeniz gerekmektedir. Ayrıca Linkedin profiliniz gerçeği yansıtmalı ve Linkedin de biri tarafından kabul edilmeniz gerekmektedir. Düşünceleriniz gerçeği yansıtıyorsa ve bende Linkedin’e girerek ufkumu ve geleceğimi değiştirmek istiyorum diyorsanız öncelikle Linkedin’e üye kaydınızı tamamlamanızı öneririm.

İkinci aşamada profiliniz ile ilgili tüm bilgileri tamamlayarak, şu anda okuduğunuz yazıyı Link edin de paylaşıp, yazı altında yorum bırakıp sosyal iş ağı için Adnan Güney Linkedin bağlantı yolu ile sizi eklemem için talepte bulunabilirsiniz. 

Linkedin ücretli ve ücretsiz kullanım hizmeti vermektedir. Siz Ücretsiz hizmeti seçerek profilinizi oluşturacaksınız. Şimdiden kolay gelsin dileklerimle başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.