Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ve Web Sitenize Google Takvim Ekleme

Blogger veya web sitenize Google takvim uygulamasını ekleyerek sosyal etkinlik ve faaliyetlerinizi ortak bir platformda paylaşabilirsiniz....

...

Blogger veya web sitenize Google takvim uygulamasını ekleyerek sosyal etkinlik ve faaliyetlerinizi ortak bir platformda paylaşabilirsiniz. Google takvim, uygulamalarını kullanan ziyaretcileriniz takvim etkinliklerinizi kaydetmesi için düğmeler de ekleyebilir. Google takvim, uygulamanızda notlar alabilir, paylaşabilir hatta yakın arkadaşlarınızın doğum günü, bayram, yılbaşı gibi önemli bilgilerini tutmanızda mümkündür. 

Google takvim gadgeti ile istediğiniz kullanıcının, kullanım bilgilerini yetkilendirebilir mesajlar gönderebilir, çekiliş gibi etkinliklerinizi takibe alabilir, canlı görüşme ve görüşme sonuçlarını izlemenizde mümkündür. 

Google takvim uygulamasında, sizin belirleyeceğiniz birçok ayarları özelleştirerek en etkin biçimde kullanabileceğiniz gelişmiş bir ayar paneli bulunmaktadır. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, 

Google takvim uygulamasını nasıl çalıştıracağınız ile ilgili bilgileri aşağıda verilen açıklamalardan takip ederek web sitenizde nasıl kullanabileceğinizi takip edin.

Guney13 Takvim eklenti görünümü

Blogger ve Web sitenize takvim yerleştirme :

1. Google takvim eklemek için Google Takvim'e buradan giriş yapın.

Not: Takviminizi web sitenize eklemek için, eklemeniz gereken kodu yalnızca bilgisayardan alabilirsiniz. Mobil uygulamalardan kod alamayacağınızı hatırlatmak isterim.

2. Sağ üst taraftaki, Ayarlar dişli simgesini açarak, “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.


Takvim dişli ayarlar penceresi

3. Açılan pencerede Takvimler sekmesini açın.


Takvim ayarları → Takvimler, seçenek penceresi

4. Daha önceden oluşturduğunuz bir takviminiz yoksa “Yeni takvim oluştur” seçeneği ile yeni bir takvim oluşturun. Yerleştirmek istediğiniz takvimin adına tıklayın. Bir kaç adet web siteniz varsa her siteniz için ayrı bir isimde bu alandan takvimlerde yapabilirsiniz.

5. Oluşturduğunuz yeni takvim veya kullandığınız eski takvimi yerleştirmek için, “Bu takvimi yerleştir” isminin karşısında bulunan, “Bu kodu web sitenize yapıştırın”.  Rengi, boyutu ve diğer seçenekleri özelleştirin” açıklamaları ile özellikleri değiştirebilirsiniz.


Bu takvimi yerleştir kod penceresi

Bu Takvimi Yerleştirmek için :

Bu kodu web sayfanıza yapıştırarak takvimi web sitenize veya blogunuza gömün. Birden çok takvim yerleştirmek için Özelleştir bağlantısına tıklayın.
  • Blogger için, HTML/javaScript gadgetini kullanabilirsiniz.
  • WordPress için Metin widgetini kullanabilirsiniz.
6. Web sitenize, eklediğiniz takviminiz yalnızca bu takvimi paylaştığınız kişilere görülecektir. Takviminizi tüm ziyaretçilerinizin görmesi için, uygulamanıza izin vererek takvimi herkese görünür yapmanız gerekir.

7. Takvimler sekmesini açtığınızda, oluşturduğunuz ismin hemen sağ tarafında “Paylaşım” ismini göreceksiniz. Tıklayın, “Bu takvimi paylaş” penceresi sizi karşılayacaktır.

8. “Bu takvim herkese görünsün” ve “Yalnızca serbest/meşgul bilgimi paylaş (Ayrıntıları gizle)” seçeneklerini işaretleyin. İstediğiniz kişilerle paylaşmak için ise “Belirli kişilerle paylaş” pencere seçeneğini kullanarak arkadaşlarınızın email bilgileri girebilir, izin düzeyleri kısmındaki pencereyi açarak seçimizi belirleyebilirsiniz.

9. Paylaşım seçeneklerinde tüm işleriniz bittiğinde “Kaydet” butonunu kullanarak yaptığınız işleri kaydedin. 


Bu takvimi paylaş seçenek penceresi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.