Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Paylaşım Resim Sorunu ve Çözümü

Web site makalenizi Facebook da paylaşırken yazı resminiz görülmüyor, bulanık bir resim çıkıyor veya resminiz hiç görülmüyor mu? Web sit...

...
Web site makalenizi Facebook da paylaşırken yazı resminiz görülmüyor, bulanık bir resim çıkıyor veya resminiz hiç görülmüyor mu? Web sitelerinin makale paylaşımında son günlerde sorun haline gelen görülmeyen resimleri nasıl görülür yapabilirsiniz aşağıda adım adım takip edin.


Facebook sosyal paylaşım sitesi daha önce düzenlemiş olduğunuz sayfaları, hafızasına (cache) aldığından dolayı siz makalenizi paylaşmak istediğinizde, makalenizin son düzenlenmiş şeklini değil cache`teki halini göstermeye çalışıyor. Tabi zamanla yeni bilgileri hafızasına alıp yeniliyor ama o an için sizin isteğiniz resimleri ön belleğe alamıyor.

Bu ön bellek hatasını düzeltmek adına ,bizlerinde yapabileceği bir şeylerin olması gerektiğini düşünüyorum. İşte bu noktada karşımıza Facebook Debuggergeliştirici sayfası devreye giriyor. Adından da anlaşılacağı gibi, Facebook debugger resim hatalarını düzenleme işlemini gerçekleştiriyor.

Hata kaynağını bir link belirleyip resim ile anlatmaya çalışalım:

İlk olarak debugger sayfamıza giriş yapıyoruz (debugger sayfası) ve hata ayıklamak için istediğimiz linki boş alana yapıştırıyoruz ve debug düğmesine tıklıyoruz. (Unutmadan, debugger sayfasına giriş yapmanız için facebook kullanıcı girişi yapmış olmanız gerekiyor.)
Karşımıza şöyle bir sonuç çıkıyor. Gördüğünüz gibi yolunda gitmeyen birşeyler var. Show existing scrape information düğmesine tıklayarak şuan hafızada birşey varsa ve hata neyse onu görüntüleyebilirsiniz.

Veya fetch new scrape information düğmesine tıklayarak cache`i yani hafızadaki bilgileri yenileyebilirsiniz. (Bazen bu işlemi tekrar tekrar yapmanız gerekebilir. )
Son olarak ikinci fotoğrafta anlattığım fetch new scrape informationdüğmesine bir sonuç elde edeceksiniz. Sayfamızla ilgili tüm bilgiler burada gösteriliyor. Hangi meta etiketler kullanılmış veya hata varsa hatalar nelerdir hepsini görüntüleyebilirsiniz. En sonda da facebookta paylaşmak istediğiniz içeriğin nasıl gözüktüğünü izleyebilirsiniz.

Çok fazla detay alabileceğiniz bu sayfada ön belleği temizlemek için fetch new scrape information butonuna basmanız bile bellek temizlemeye yetecek ve güncel fotoğrafları istediğiniz siteden facebook üzerinden paylaşıp amacınıza ulaşmış olacaksınız.

1 yorum

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.