Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook İstenmeyen Mesajlardan Kurtulma

Facebook Sosyal paylaşım site hesabınızda, İstenmeyen mesajlar, uygun olmayan resimler mi alıyorsanız? İstem dışı gelen istenmeyen mesa...

...

Facebook Sosyal paylaşım site hesabınızda, İstenmeyen mesajlar, uygun olmayan resimler mi alıyorsanız? İstem dışı gelen istenmeyen mesajlardan nasıl kurtulursunuz? Facebook Sosyal paylaşım sitesinde son zamanlarda birçok arkadaşımızın hesapları çalınıyor veya hesaplarına kullanıcılar giremiyor. Bunlarla da yetinmeyip zaman zaman müstehcen yayınlar kullanıcıların hesaplarına gönderiliyor.

Gelişen teknoloji ve sitelerin alt yapısını yeniden düzenlemesi sonucu, Yeni bir Facebook hesabı oluşturmak isteyenler için artık bazı güvenlik sorularının cevaplanması isteniyor. Hesap oluşturma anında yeni sistemde artık konum bilgilerinin de otomatik tespit edildiğini söyleyebilirim.

Kendi varlıklarını kanıtlamak adına hatta bazı çakma hackerlar da, “Viki: Hacker” kendilerini bu sosyal ortamda test ediyorlar. Yasalar gereği suç teşkil eden bu davranış biçimini kınıyorum. Ancak, her ne kadar siteler güvenlik önlemlerini geniş kapsamlı alsalar da kullanıcıların da bu konuda kendi güvenlik sistemlerini oluşturmak zorunda olduğunu vurgulamak istiyorum. 

Hangi site veya uygulamayı kullanırsak kullanalım Güvenlik evlerimizin kapısı gibidir. Bizler kapıyı kontrol etmez ve kilitli tutmaz isek, doğabilecek olaylar karşısında bilmeden de olsa suça ortaklık etmiş oluruz. 

Bu nedenle önce kendi güvenliğimizi oluşturacağız sonra içinde bulunduğumuz hangi uygulama olursa olsun o uygulamayı sorgulayacağız. 

Güvenlik için yapılan hatalı uygulama baştan sona gidilmesi gerekirken sondan başa gidilmesinden kaynaklanmakta olup, herkesin kişisel üzerine düşün görevi yapması gerekir. 

Bir sorunu yaşamadan önce, bir senaryo planlayıp bu çizgide ne yapabilirim sorusunu kendimize sorarak araştırıp olası durumlar karşısında hem bilgi edinilmeli hemde tatbikat yaparak hazır olmalıdır. 

Bu düşünce ile Facebook kaynaklı bu makaleyi düzenlemek istedim. Bu kaynakları boş zamanınızda gözden geçirerek bazı pratik bilgiler sağlayabilirsiniz. Özellikle! Aşağıda yazı linkine verilen bağlantıları incelemenizi tavsiye ederim.

Facebook istenmeyen mesajları engelleme :

1. Birisi size rahatsız edici bir mesaj atarsa, kişiyi Messenger'da engelleyebilirsiniz.

Bu durumda, kişi artık sizinle Messenger'da iletişim kuramaz (ör. mesaj gönderemez veya arayamaz).

2. Messenger'da birisini engellediğinizde ne olduğu hakkında daha fazla bilgi alın.

3. Kişiyi ayrıca Facebook'ta engelleyebilirsiniz.

4. Birisinin Facebook'un Topluluk Standartları'nı ihlal ettiğini düşünüyorsanız, ayrıca ilgili mesajı şikayet edebilirsiniz.

5. Şikayet etmek için mesajın ekran görüntüsünü almanızı tavsiye ederiz.

Kötü amaçlı bir mesajı Facebook'a şikayet etmek için:

1. Facebook'a bir bilgisayardan giriş yapın

2. Soldaki menüde Mesajlar'a tıklayın

3. Şikayet etmek istediğiniz mesajı içeren konuşmaya tıklayın

4. Dişli simgesine tıklayın

Spam veya Kötüye Kullanımı Şikayet Et'e tıklayın ve adımları izleyin

Not: Mesajları sadece bir bilgisayarda şikayet edebilirsiniz.

Facebook Ana sayfanıza düşen resim ve metin yazıları için ;

1. Facebook kişisel zaman tüneli akışınızda istenmeyen bir mesaj aldığınız zaman telaş etmeyin. Önce ne olduğu anlamaya çalışın. Sonra ne yapmanız gerektiğini düşünün. Şunları yapabilirsiniz.

2. İstenmeyen, dikdörtgen biçimindeki pencerenin sağ üst kısmındaki Ok simgesine tıklayın.

Facebook bildirim ve ayarlar penceresini göreceksiniz. Resmi inceleyin.
Facebook bildirim ve ayarlar penceresi

3. Yukarıda çerçeve içine alınmış yerleri Facebook sayfanızda iken açın ve kontrol edin. En alttaki seçenek beğendiğiniz videoları gömmeniz için gerekli alandır. Ancak bir üst çerçevedeki, “Gönderiyi şikayet et” önemlidir.

4. Birkaç kez şikayet sonrası artık bildirimleri göremezsiniz. Şikayet ederken birkaç kez düşünün ve yanlış şikayet de bulunmayın. Şikayet sonrası yapılan kontrolde haklı değilseniz hesabınız kısa bir süre için askıya alınabilir.

Unutmayın bu tür şikayetler önemlidir. Hangi sosyal paylaşım sitesinde olursanız olun, şikayet kontrol mekanizmasının Dünya genelinde yapıldığını ve hep aynı sistemi takip edebileceğinizi unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.