Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WHM Nameserver Oluşturma

Bu makalemizde Whm üzerinden özel nameserver tanımlama işleminin nasıl yapılacağını Tarif edeceğiz. Bu işlem için ilk olarak whm hesabımı...

...
Bu makalemizde Whm üzerinden özel nameserver tanımlama işleminin nasıl yapılacağını Tarif edeceğiz. Bu işlem için ilk olarak whm hesabımıza giriş yapalım(www.site.com:2086 veya ipadres:2086).
1-) Whm ana sayfasından Server Configuration bölümüne tıklayalım.
2-) Basic cPanel & WHM Setup yazan yere tıklayalım
3-) Açılan sayfadan Nameservers yazan yeri bulup nameserver adreslerimizi yazıyoruz ve Save Changes butonuna tıklıyoruz (Nameserver tanımlayacağımız domain adresimizin panelinden bu nameserverları ve server ipmizi tanımlamamız gerekmektedir).
Bu işlemlerin ardından name server tanımlama işlemi WHM panel üzerinden  bu kadar basit bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu işlemin akabinde diğer oluşturacağınız alan adlarında otomatik olarak burada vermiş olduğunuz yeni dns adreslerine yönlendirilmiş olacaksınız. Bu işlemden önce oluşturulan alan adlarının dns bölgeleri değişmeyecektir. Konuyla ilgili her türlü bilgi ve sorunlarınız için bize bu makalenin altında bulunan yorum bölümünden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileklerimle.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.