Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Grafik Tasarımcı Olmak

Grafik tasarımcı photoshop gibi, illustratör, freehand gibi ağır programlardan anlayan ve anlamadığımız bir sürü tuşa basıp bize rengarenk...

...
Grafik Tasarımcı
Grafik tasarımcı photoshop gibi, illustratör, freehand gibi ağır programlardan anlayan ve anlamadığımız bir sürü tuşa basıp bize rengarenk bir sunum yapan kişidir. Bizlere bambaşka bir dünya sunarlar. Grafiker, grafik tasarımcı 3 boyutlu değil 4 boyutlu hatta 5 boyutlu düşünür. Yeni 8 D sinemalara bakınca grafiker 18 boyutu da düşünmeli diyorsunuz eminim. O zaman grafiker Dünya’yı boyayan bir insan. Bu sonuç ne kadar güzel değil mi? Eminim renkleri sizde seviyorsunuz. Renkli bir Dünya’ yı kim sevmez ki. Bütün gün mavi bir gökyüzüne bakıp, kahverengi toprağa basıp yaşıyoruz. Doğanın binbir rengi de cabası bunun. Renkleri seven canlılar olarak grafikerler bizim için çok renkli kişilikler gibi görünür gözümüze.

Öyle ki mavi gökyüzü onun elinde yeşil, gri, siyah, kırmızı her renge girebilir. Onun gözünde insan 4 kollu ya da sürüngen olabilir. Onun muhteşem zihninde insan dışında bir sürü canlı da var olabilir.

Grafik tasarımcı derken beni yanlış anlamayın. Kartvizit, broşür gibi tasarımlar haricinde grafiker demek animasyon da yapabilen, 3 D tasarım da yapabilen, montaj da yapabilen, tipografide yapabilen, resimde çekebilen kişidir. Çünkü grafiker tasarımcıdır, onun işi tasarım yapabilmektir. Resimdeki tasarımı hazırlayan grafikerdir. Bunu insanlara sunarken neye dikkat çekeceğini çok iyi bilir. Grafiker için dikkat çekmek ve iyi sunum yapmak en önemli iki temeldir. Bunları iyi aktardığında mesleğinde o kadar üst basamaklara çıkar.

GRAFİKER OLMAK ZOR MUDUR?

Grafiker olmak çok mu zordur? Aslında bu biraz çelişkili bir soru. Çünkü grafik tasarımcı olduğunuzda ya kendi tasarımlarınızı yaratmak uğruna yaratıcılığınız ile piyasaya çıkarsınız ya da piyasa için tasarım yaparsınız. Aslında piyasa için çalışmak çok zordur bir tasarımcı için. Piyasa rekabet ortamıdır. Herkesin birbirine üstünlük sağladığı bir alandır. Tasarımcı kimse için tasarım yapmaz. Tasarımcı rekabetçi değildir. Tasarımcı yaptığı eserler ile zaten bir numaradır. Bu koşulda grafiker olmak için öncelikle bu kararı vermek doğru yöne ilerlemenizi sağlar.

Grafiker olmak için kurslara gidersiniz, okulunu okursunuz. Belli başlı yerlerin sağladığı kurslardan yararlanarak tasarımcı ruhunuza araç olacak programları öğrenmiş olursunuz sadece. Tasarımcı olmayı kimse size öğretmez. Tasarımcı olmak diye bir kavramda yoktur. İnsanlar tasarımcı olarak doğar. Bu adeta bir moda tasarımcısı olmak gibidir. Modacının oluşturduğu renkler o mevsimin renk dalgasını değiştirebilecek güce sahiptir. Çünkü modacı bu güçle doğmuştur.

İyi bir grafik tasarımcı olmayı anlatıyorum. Ama tabi ki grafik tasarımcı olarak piyasada yok mu tasarımdan anlamayıp programcılık yapanlar. Var tabi ki.

Bunları bir köşeye bırakırsak grafiker hem tasarımcı olur, hem de bir sanatçı olur. Çünkü icra edilen meslek resim, heykel gibi saygıya değer nitelikte bir sanattır. Sizi başka dünyalara götürecek, size bu imkanı sunacak güce sahiptir.


Yazar Hakkında : Bu yazı networkdizayn.com site yönetim ve yazarı Fatih Körpe bey tarafından yazılmıştır. Sizde misafir yazarlık yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.