Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Menü Çubuğunda Statik Sayfa Nasıl Oluşturulur

Blogger kumanda panelinde bulunan Sayfalar sekmesi ile Blog’unuzun Ana sayfa başlık Header olarak da bilinen üstbilgi alan altına statik s...

...
Blogger kumanda panelinde bulunan Sayfalar sekmesi ile Blog’unuzun Ana sayfa başlık Header olarak da bilinen üstbilgi alan altına statik sayfalar ile menü çubuğu nasıl oluşturulur. Blogger kumanda panelinde bulunan sayfalar ile menü çubuğu oluşturma işlemi 2014 senesinde Blogger geliştiriciler tarafından değiştirildi. Yeni blog kuran yazar arkadaşlara yol göstermesi açısından ve daha önce oluşturduğum makalelerin de güncel kalması için kısa bir açıklama ile aşağıdaki sesli videoyu hazırladım. Kısa açıklamaları okuyup videomuzu da izlediğinizde sizde kısa süre içinde Sayfalar sekmesinde statik sayfalarınızı oluşturabileceksiniz.

Blogger Statik Sayfaların oluşturulması için blog yazarların dikkat etmesi gereken sayfa biçimlemesinin iki şekilde kullanıldığı hakkında önce açıklamaları okuyun. Bu anlatımda sadece statik sayfalar ile menü çubuğu nasıl oluşturulduğu ile ilgili açıklamaları göreceksiniz.

Menü çubuğu Statik ve Dinamik Sayfa açıklamaları :

a : Statik sayfa : Statik sayfalar, Hakkında, Gizlilik ve İletişim gibi tek kullanımlık sayfaları açar. Yani aynı etikete sahip diğer yazılarınızı statik sayfayı kullandığınızda etiketleriniz çalışmaz. Zaten böyle bir kullanımda yoktur. Statik sayfayı açtığınızda tarayıcınızdaki link için de P harfini görürsünüz. P harfi, page sayfa anlamındadır. Linkin statik ve dinamik olup olmadığını bu linkten de anlamanız mümkündür.

b: Dinamik sayfa : Makalenizde aynı etiketlerden oluşan ne kadar yazınız varsa hazırladığınız link kalıbı ile tüm yazılarınızı açan bir bağlantıdır.

Her blogger kullanıcısının okuyucularına yol gösteren sayfalar sekmesi ile bir navigasyon yapması gerekir. Bu navigasyon, sayfalarınız arasında gezinmeyi kolaylaştırdığı kadar SEO olarak da önemi çok fazladır.

Blogger Menü çubuğu için Statik sayfa oluşturma :

1. Blogger Kumanda paneline giriş yapın. Sol menülerin içinde bulunan Sayfalar sekmesi statik sayfa oluşturmanıza yarar.

2. Diğer sayfalar ise, Gadget ekle → Sayfalar Gadgeti eklediğinizde oluşturulur. Bu konuyu ayrıca detaylı inceleyeceğiz.

3. Açılan pencere üst kısımda Yeni Sayfalar ismine tıklayın. Blogger yazı editörü açılacaktır. İlk sayfa pencere bölümüne Hakkında, İletişim ve benzeri bilgileri girip editör içinde ilgili yazılarınızı düzenleyin. Çalışmanız bittiğinde makalenizi yayımlayın. Ana sayfanızı açarak yaptığınız işlemleri kontrol edin. 


Şimdi de aşağıdaki sesli anlatım videoyu izleyerek yukarıda anlatılanlar ile pekiştirin. Konu hakkında anlaşılamayan yerler için yorumları kullanabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için Blogger Ayarlar kategorisindeki yazıları inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.