B logger şablon kodlarında istemci tarafından biçimlendirilen Mobil ayarlar kapatılıp, etkisizleştirildiğinde blog’unuzda ne gibi değişiml...
Bu nedenle, Blog şablon kodlamasında 2 ad. seçenek bulunur. Bu seçenekler Blogger temanızın Google Web arama sonuçlarında görülmesi veya görülmemesi şeklinde Evet ve Hayır seçeneklerini içerir. Bu seçenekleri şimdi adım adım inceleyerek ne yapmanız gerektiği konusunda karar vermenizi kolaylaştıralım.
Blogger, Blogspot Mobil Ayarlar Nerede Bulunur?
1. Blogger, Yerleşim, Şablon sekmesine tıklayın.2. Açılan pencerede sol tarafta, Şu anda Blog’da ve sağ tarafta Mobil isimlerini göreceksiniz.
3. Mobil isminin alt kısmında bulunan dişliye tıklayın. Mobil kurulum için Evet ve Hayır iki seçeneği göreceksiniz.
Blogger, Mobil Görünüm Evet Seçeneğini Seçtiğinizde Ne Olur?
1. Blogger temanızın Google Mobil arama sonuçlarında sağlıklı görülmesini sağlamış olursunuz.2. Blogger, şablon özelleştirme bölümünde blog temanız 1100 Px. genişlik ayarı ile arama sonuçlarında görülmesi için sabitlenmiştir.
3. Blog, genişlik ayarını siz 1500 Px. yapsanız bile Mobil görünüm, blog şablon kodlarınız da 1100 Px. olarak sabitlendiğinden arama sonuçlarındaki Mobil görünüm 1100 Px. üzerinden işlem görecektir.
4. Blog'unuzun mobil görünümünü evet olarak seçtiğinizde sidebar veya diğer eklentiler görülmez, gizlenerek blog’unuzun hızlı açılmasını sağlar.
5. Blog'unuzun yerleşim, şablon mobil ayarlarında Evet seçeneğini seçerek PageSpeed Insights Test Aracı ile Mobil ve Masa üstü hızınızı kontrol edebilir Mobil görünümünüzü inceleyebilirsiniz. Evet seçeneği seçilmiş örnek Mobil görünüm.
Blogger, Mobil Görünüm Hayır Seçeneğini Seçtiğinizde Ne Olur?
1. Temanınız mobil görünüm ile uyumlu olmayışı, hızlı açılmayan bir blog’unuzun olması sonucu, Google arama sonuçlarında çıkmayacak bunun sonucu olarak da okuyucu kitleniz azalacaktır.2. Blog temanız, sidebar ve diğer menü eklentilerinin tamamı görüleceğinden dolayı mobil görünürlük masa üstü görünüm formatında olacağından iç içe bağlantılar ile anlaşılmaz bir format sergileyecek.
3. Google, Arama Sonuçları Mobil Görünümü 21 Nisan 2015 tarihinde değiştirdi. Bu süre Web sitelerinin arama sonuçlarında sitelerin mobil görünüm için gereken geçiş dönemiydi ve uygulamaya başlandı. Bu süreci değerlendiren siteler, arama sonuçlarında daha fazla ön plana çıkarak sitelerinin okunurluğunu artırıp okuyucu kitlesini genişletmeyi başardılar.
4. Mobil görünürlüğü dikkate almayıp aman sende ne olur şeklinde düşünenlerin ise okuyucu kitlesinde büyük bir düşüş yaşandı.
5. Ancak! Şu gerçeği unutmamak lazım. Google arama sonuçlarında çıkmak için sadece Mobil uyumluluk yeterli değildir. Web yönetici araçları, Yapılandırılmış veri, veri işaretleme servisi de kullanılarak yazılarınızın doğruluğu, hatalı URL kontrolü gibi bazı işlemlerinde teyit edilmesi gerekir. Web siteniz için Veri işaretlemin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız resimli ve video’lu anlatım yapılan makalelerin yer aldığı menü çubuğundaki Veri araçları konularını inceleyerek web sitenizde bazı düzenlemeler yapabilirsiniz.
Blogger şablon Mobil uygulamasında, Hayır seçeneği seçildiğinde blog ana sayfanızın nasıl görüleceği ile ilgili mobil görünüm.
6. Blog’unuzun yerleşim, şablon mobil ayarlarında Evet seçeneğini seçerek PageSpeed Insights Test Aracı ile Mobil ve Masa üstü hızınızı kontrol edebilir Mobil görünümünüzü inceleyebilirsiniz.
İlgili Makaleler :
Google Arama Sonuçlarında Sosyal Profillerini GösterGoogle Arama Sonuçlarında Arama Kutusunu Gösterme
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.