Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

YouTube’un Google Plus Yorum ve Yanıt Eksikliği

Google’un, Google Plus uygulaması olan yorum ve yanıtların kullanıldığı YouTube sitesinde hatta Blogger’un da yorumlar ve yanıtlar özell...

...
Google’un, Google Plus uygulaması olan yorum ve yanıtların kullanıldığı YouTube sitesinde hatta Blogger’un da yorumlar ve yanıtlar özelliği uzun bir süredir tam olarak kullanılamıyor. Blogger veya YouTube sitesinde yayımlanan yazılar hakkında sorulan sorular Google Gmail’e ileti olarak geldiğinde Yanıtla ismine tıkladığımızda yorum yazan okuyucu yanıt iletisi sizi YouTube sitesine götürüyor. YouTube sitesinde ilgili yaruma cevap yazmak istediğinizde maalesef bazen yanıtla ismi görülmüyor. Bu eksik yapılanma Google Plus yorum uygulamasına gölge düşürerek Google Plus Yorumların eklentisinin çalışma ve amacına olan kaliteyi düşürüyor.

Google Gmail’e ileti olarak gelen yorumları açtığınızda ne yazık ki gördüğümüz manzara hiç de iç açıcı olmuyor. Okuyucularınızın bir yıl veya 3 ay önce yazdığı yorum tarihlerini gördüğünüzde ve bu yorumların Gmail ileti ve bildirim olarak gelmemesi okuyucularınızın farklı düşünmesine (ilgisizlik) neden olabiliyor.

Yukarıda anlatılan konuya bir örnek teşkil etmesi için, DeLiKaNlI oyunda isimli okuyucu arkadaşımın yazmış olduğu “Adnan bey, bu arada Google’da arama yaptığımda sitem görünmüyor yardımcı olabilir misin?” yorumuna cevap yazmak istediğimde yanıtla seçeneğini göremiyorum. Örnek, yorum iletisi aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.

Google Gmail’e gelen yorum ileti resmi :

YouTube yazılan yorum iletisindeki yanıtla ismine tıkladığımızda YouTube sitesinde karşımıza yanıtla seçeneği olmayan bir yorum çıkmakta. Yoruma cevap yazılamamakta veya en üstteki, Bir yorum yaz kısmında okuyucu ismi artı (+) ile yazıldığında okuyucu tanımsız ve boş bir alan çıkmakta.

YouTube yorumlarında görülmeyen Yanıtla seçeneğinin resmi :

Aynı kararsızlık Blogger bloglarımız da kullandığımız Google Plus yorumlarda da mevcut. Blog yazı yorumlarını zaman zaman kontrol ettiğinizde blog’unuza yazılan birçok yorumların cevapsız aylar öncesinde yazıldığını hatta yanıtla seçeneğinin de görülmediğini görebilirsiniz. Google Plus yorumların uzun zamandır var olduğunu ve önemini düşünürsek, Google gelişticilerinin bu sorunları bir an önce düzeltmesi gerektiğini ve biz Blogger yayımcıları içinde resmi blog’unda açıklayıcı bir yazı yazmaları gerektiğini düşünüyorum. 

Sorun! Blogger, Google Gmail, YouTube arasında gelişen iletişim eksikliği veya yazılım hatası olabilir. Google Plus hesabı olmayanların yorumlarında yanıtlama seçeneği olmadığını biliyoruz. O zaman, YouTube’de yorum yazma seçeneğinin de olmaması gerekir. Ancak YouTube sitesi Google’un bir ürünüdür. YouTube sitesinde farklı bir hesap kaydı ile giriş yapan kişi herhangi bir video için yorum yapabiliyorsa bu yorumun yanıtla seçeneğinin olmaması bir eksiklik veya hatadır. YouTube sitesinin içerik için Gmail iletisine gönderdiği mesajda Yanıtla seçeneği varsa YouTube sitesine girildiğinde Yanıtla seçeneğinin de olması gerekir. Umarım en kısa zamanda bu eksiklik düzeltilir. 

Aşağıdaki resmi incelediğinizde Youtube video yorum kısmındaki Yanıtla seçeneğinin olmadığını, hemen alt kısımda şahsi resmim bulunan kısımda ise Yanıtla isminin olduğunu görebilirsiniz.
DeLiKaNlI oyunda, isimli arkadaşımızın “Adnan bey, bu arada Google’da arama yaptığımda sitem görünmüyor yardımcı olabilir misin?” sorusunu da hemen cevaplayalım.
1. Yazılan her yazınızı önce, Robot.txt ile engelleme olup, olmadığını kontrol edin.
2. Google gibi getir seçeneğini kullanarak yazınızı dizine gönderin.
3. Son aşama olarak, Site haritası seçeneğine giriş yaparak yeni bir yazı yazdığınızı Google arama örümceklerine (bootlar) göndererek bildirimde bulunun.
4. Güncel yazı yazıyor ve yukarıda anlatılan maddeleri takip ettiğinizde arama sonuçlarında çok kısa zamanda yazılarınız çıkmaya başlayacaktır.
5. Ancak yukarıda anlatılanlar Google Web Yönetici Araçları kuralları içerisinde değerlendirildiğini unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.