Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Sitenize Tanıtım Yazısı Alırken Nelere Dikkat Etmeli

2015 yılının yeni bir yıl ve yeni fırsatlar doğuracağının temennisi içerisindeyiz. Önceleri böyle bir kriter yokken artık tanıtım yazısı s...

...
Web site seo özellikleri
2015 yılının yeni bir yıl ve yeni fırsatlar doğuracağının temennisi içerisindeyiz. Önceleri böyle bir kriter yokken artık tanıtım yazısı satın aldığınız yerleri detaylı incelemeniz gerekmektedir. Unutmayın artık Google daha da akıllı. Dilerseniz A’dan Z’ye tanıtım yazısı alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda incelemelerde bulunalım. İncelemeleri, İçeriden Bakış ve Verisel Bakış olarak iki farklı gruba ayıracağız.

İçeriden Bakış:

Çoğu tanıtım yazısı satışı yapan site sadece bu amaca hizmet etmesi için kurulmuş link çıkışları ile doldurulmuş yapıdadır. Özellikle bu tarz sitelerden uzak durmanız gerekmektedir. İçeriden bakış kavramında siteyi bir ziyaretçi gibi incelemeniz gerekmektedir.
  • Site tasarımı sorunsuz ve şık mı?
  • İçerik bakımından zengin mi?
  • Site güncel tutuluyor mu?
  • Site içi optimizasyon yapılmış mı?
Özetle site ile gerçekten ilgileniliyor mu? Yoksa tanıtım yazısı satacak kadar mı bir kaliteye sahip. Öncelikle bunu tespit etmeniz gerekmektedir. Sitenin ziyaretçi odaklı mı yoksa arama motorları odaklı mı hizmet verdiğini anlamak içinse bir iki içeriğe göz atmanız yeterli olacaktır. İçerik kalitesinin yüksek ve uzunluğunun ise 200+ kelimelerden oluştuğuna dikkat edin.

Verisel Bakış :

Verisel anlamda sitenin kontrol edeceği birçok faktör yer almaktadır. Bunlara değinelim.
PR: PR 2 ve üzeri olması gerekmektedir.


Trustrank: Trustrank değerlerinin 2.000 ve üzeri olması büyük avantaj sağlar.

Domain Yaşı: Domain yaşı tanıtım yazısı konusunda önemli bir unsurdur. Mümkünse 2 yıl ve daha öncesinde kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

Sayfa İndex'i: Sitenin Google dizinin de yer alan sayfa sayısının 3.000 ve üzeri olması gerekmektedir.

Link Çıkışı: Sitenin link çıkış sayısı ne kadar düşükse alacağınız fayda o kadar büyüktür. Bu nedenle ilk link çıkışları olan sitelerden tanıtım yazısı almaya çalışın.

Ahrefs Domain Rank: Ahrefs.com üzerinden sorgulayacağınız tanıtım yazısı alacağınız sitenin Ahrefs domain rank oranının 20 ve üzeri olmasına dikkat edin.

Sosyal Medya Hesapları: Tanıtım yazısı alacağınız sitenin sosyal medya hesaplarının da aktif olarak kullanılması ve sabit takipçilere sahip olması işinize yarayacak önemli bir unsurdur.

Dofollow: Tanıtım yazısı satın alırken link çıkışlarının dofollow özellikte olmasına dikkat edin. Nofollow back'linklerin etkileri dofollow’lara oranla kat ve kat daha düşüktür.

Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalıdır?

Yayınlatacağınız tanıtım yazısının tamamen reklam kokan bir metinden oluşması yerine ziyaretçinin işine yarar bir bilgi şeklinde informatik olması daha çok fayda sağlar. Bilgi verici bir konuda yazdığınız tanıtım yazısı içerisine bir defa anahtar kelimenizi geçirmeniz, bir defa da site linkini yazı sonunda geçirmeniz Seo içinde yeterli olacaktır.
Tanıtım yazısında kelime sayısını kısıtlı tutmayın. Konu nerede bitiyorsa orada sonlandırın. Minimum 300 kelimeden oluşan ve alt başlıklara sahip olmasını sağlayın.
Yazı içerisinde her 3-4 satırda bir boşluk bırakın bu içeriğinizi daha okunabilir hale getirecektir.
Tanıtım yazısı içerisinde anahtar kelimelerinizi kalın, yapmanızın yanı sıra italik, altı çizili özelliklerini de kullanabilirsiniz.
Yazı içerisinde anahtar kelime varyasyonlarına da yer vermeniz içeriğinizin tam olarak hangi konular ile alakalı olduğunu gösterecektir.

Yazar Hakkında : Bu yazı networkdizayn.com site yönetim ve yazarı Fatik Körpe tarafından yazılmıştır. Sizde misafir yazarlık yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.