Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus Sayfanıza Web Yazılarınızı Gönderme Hataları

Google Plus platformunda siteniz için Google+ Sayfa açarak, Web sitenizde yazıp yayımladığınız yazıların Google+ Sayfa platformunda doğru...

...
Google Plus platformunda siteniz için Google+ Sayfa açarak, Web sitenizde yazıp yayımladığınız yazıların Google+ Sayfa platformunda doğru şekilde paylaşılması. Web sitenizde yayımladığınız yazıları Google+ Sayfanızda kısa bir süre beklemeden yayımlamak hatalı bir paylaşım biçimidir. Sitenizde yayımlanan yazıların Google Plus Sayfanız da nasıl paylaşılması gerektiğini aşağıda yapılan anlatımı takip ederek en doğru paylaşım biçimini takip edebilirsiniz.

Google Plus Sayfasında yazı paylaşım hatasını anlama :

1. Web site yazınızı yazdınız ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde paylaştınız. Sıra Google Plus sayfanızda yazınızı paylaşmaya geldi.
2. Yazı başlığına verdiğiniz link'i kopyaladınız ve Google Plus platformun da iken sayfasına giriş yaptığınızda hemen Bağlantı link'ine tıklayarak yazılarınızı paylaşıyorsanız hatalı bir paylaşım yapıyorsunuz demektir.
3. Google Plus çalışma yapısı gereği birçok alana bağlantı veren bir platformdur. Bu neden ile öncelikle, Google hesabınızı doğrulayan adımları tamamlamanız gerekir.
4. Bağlantı ismine tıklayarak yazınızı paylaştığınızda yapmış olduğunuz paylaşım profiliniz ile ilişkilendirilir. Oysa siz Google Plus sayfanızda sayfa Id’inizi kullanarak paylaşım yapmanız gerekir. Google Plus’da doğru sayfa paylaşımı için aşağıda anlatılanları takip ederek yazılarınızı Google Plus sayfanızda paylaşın. Aşağıda hatalı paylaşım için resimli görsel verilmiştir. Resimde yapılması gereken ancak unutulan yanlış uygulama kısmı dikdörtgen içine alınmıştır.

Google Plus Sayfasında doğru yazı paylaşımı :

1. İki türlü Google Plus sayfa paylaşımı yapabilirsiniz.
a. Google Plus Ana sayfasına girip Sayfanızı açarak.
b. Web sitenize Google Plus Sayfa gadget’ini ekledikten sonra penceredeki link’e tıklayarak.
2. Her iki seçeneği kullandığınızı varsayarak, doğru kullanım için yapmanız gereken işlem. Açılan sayfa da yukarıda hatalı kullanım olarak belirtiğim Düzenle butonuna tıklayarak kullanmanızdır.

Neden böyle bir uygulamaya gereksinim duyarsınız :

1. Google Plus ile açtığınız ve yaptığınız her işlem bir Id numarası ile takip edilir. Google+ Followers, Google+ Sayfa ve Google Plus profilinizin ayrı ayrı Id numaraları mevcuttur.
2. Her uygulamanın Id numaralarını nasıl anlarsınız? Google+ Followers, izleyiciler sayfanızı açın ve tarayıcıdaki numarayı bir yere not edin veya son 4 rakamı aklınızda tutun.
3. Şimdi de Google Plus profil sayfanızı açın ve tarayıcıdaki numara ile biraz önce gördüğünüz numarayı karşılaştırın. Her ikisinin de farklı olduğunu göreceksiniz. Web internet ortamında yaptığınız her işlem bu Id numaraları ile kayıt altına alınır. Web sitenizin her modülü bu tür Id numaraları ile çalışır ve verilerin doğru şekilde çalışmasını sağlar. Bu tür bir çalışma olmasaydı web siteleri de olmazdı.
4. 2 no’lu açıklamada belirtiğim gibi Düzenle butonuna tıkladığınızda, Buton Id numarası komut'unu sunucuya göndererek, Google Plus sayfasını size açar. Sayfada yaptığınız işlemlerde bu sayfaya ait bir Id kullandığından doğru zamanda doğru veri kullanılmış olur. Ümit ederim yukarıda anlatılanlar kafanızı karıştırmamıştır. Neyi, Nerede, Nasıl, Neden yaptığınız gibi küçük soruları kendinize sorarak çalışmanız gelişiminiz bir parçasıdır. Konu hakkında anlaşılmayan yerleri çekinmeden sorarak yardım alabilirsiniz.
İlgili Makaleler :
Google Plus Web Site Sayfası Nasıl Açılır
Web Sitenizi Google+ Sayfasına Bağlama
Google Plus Sayfa Gadget Kurulumu

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.