Blog’unuza eklediğiniz eklentilerin içinde bulunan resimleri kendi sunucunuz olan Google Plus Fotograflar paneline kaydederek blog’unuzun...
Eklenti ve Yazı içindeki resimleri Optimize etmek için ;
1. Eklenti içindeki resimleri kendi sunucunuza yükleyerek resmin link’ini alma2. Yazı içinde kullandığınız büyük boy resimlerin sıkıştırılarak kullanılması
Yukarıda verilen 2 maddelik başlıkları aşağıda tek tek inceleyerek uygulamaya geçelim.
Eklenti içindeki resimleri kendi sunucunuza yükleyerek resmin link’ini alma :
Blogger gadget'lerine eklediğiniz herhangi bir eklentinin içinde bulunan resimleri kendi sunucunuz olan Google Plus → Fotograflara yüklemek için ;- Blogger kumanda panelini açın.
- Yeni ekle ile yazı sayfasını açın.
- Eklentinizi Notepat veya bir Metin dosyasına yapıştırın. Metin dosyasında iken eklenti içindeki resim linkini kopyalayın ve tarayıcıya yapıştırarak açın. Resim üzerinde iken farklı kaydet seçeneği ile masa üstüne yapıştırın.
- Masa üstünde iki adet dosya oluşturabilirsiniz. Bu dosyalardan biri örneğin sosyal eklenti resmi orjinal resim olsun, diğer dosya ismi de sosyal eklenti resmi optime edilmiş resim olsun.
- Bu işlemi neden yapıyoruz? Birazdan aşağıda resim optimize etmeyi anlatacağım. Resimleri optimize ederken orjinal resmin son kısmına alt tire opt uzantısı eklenecek. Yani resmin biri orj diğeri sıkıştırılmış ve optimize edilmiş duruma gelecek. Her iki resmi biraz önce anlatılan iki dosya içine koyarak karışıklığı önleyebiliriz.
Metin editörünün kullanımı :
Sizlere önerim, Windows’un mevcut metin editörü haricinde çok kullanışlı olan Notepat metin editörü kullanmanızdır. Aynı anda biri orj. diğeri çalışma yapabileceğiniz kodları yan yana iki sayfa açıp kullanabilmenizdir. Hatta okuyarak kafanızın karışmaması için birde sesli video anlatımı yapmayı düşündüm. Resimlerin optimize edilmesine de kısaca değinerek videolu sesli anlatıma geçip izlemenizi tavsiye ederim.Yazı içinde kullandığınız büyük boy resimlerin sıkıştırılarak kullanılması :
Resimlerimizi optimize edebilmek için ben, webresizer.com sitesinin online resim editörünü kullanıyorum. Sizde farklı bir resim editörü kullanıyorsanız anlatımı pekiştirebilirsiniz.Blogger’un ana sayfadaki yazılarının görüldüğü alan yaklaşık 600 veya 700 px. genişliğindedir. Çok büyük resimleriniz olabilir. Ancak blog’unuzun açılışında resimler yavaş yavaş okunuyorsa şunu bilmenizde fayda var.
Sıhhatli bir blog yapısına sahip değilsiniz. Fiber internet kullanıyor olabilirsiniz. Çok hızlı bir açılış sayfasına da sahip olabilirsiniz. Ancak şunu unutmamakta fayda görüyorum. Kullanıcıların % kaçı fiber kullanıyor? Mobil cep görünürlük açılış hızı nedir? Bu bilgileri düşünerek çalışma yapmak verimli olmaktır.
Şimdi aşağıda anlatımı yapılan sesli vido da, E-posta gadget eklentisi içindeki bir resmin optimize edilmesini ve eklenti içine eklenmesini göreceğiz.
Ayrıca büyük bir resmi de nasıl optimize ederek boyutunu görsel özelliklerinden kaybetmeden kaydedeceğiz inceleyeceğiz. Bu konuda hazırladığım video’u izleyerek sizde neler yapabileceğiniz hakkında bilgi alırken kendi bilgileriniz ile pekiştirip daha iyisini yapmaya başlayacaksınız.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.