Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress Google Plus Yorum Eklentisi

Wordpress’in kendi yorum eklentisi ile birlikte Google Plus yorum eklentisini Wordpress 3.taraf yorum penceresi olarak kullanabilirsiniz....

...
Wordpress’in kendi yorum eklentisi ile birlikte Google Plus yorum eklentisini Wordpress 3.taraf yorum penceresi olarak kullanabilirsiniz. Google ürünlerinden biri olan Google Plus yorum pencere kodlaması henüz diğer siteler için açık olarak dağıtılmıyor. Ancak Wordpress Geliştiriciler, (Developers) Google Plus yorum kodlarını 3. taraf wordpress eklenti olarak geliştirip Wordpress eklentiler (plugings) alanından kullanıma sunuluyor.

Şahsi düşüncem, Google+ yorumların kullanımı sadece yorum yazmak ile sınırlı olmayan gelişmiş kendi içinde topluluklar ile kaynaşma sağlayan, diğer ürünler ile bütünleşmiş tam faaliyet gösteren Seo ile uyumlu bir platform düzeyindedir. Tahminime göre diğer 3. taraf sitelere kodların dağıtımın serbest olmamasının nedeni de bundan kaynaklanmakta olup, çok kararlı bir davranış sergilemektedir. 

Google+ yorumların kendi içindeki birçok ürün ile birleştirilmesi yazılan yorumların diğer ürünler de gezinirken dahi görülür olma ve cevap yazılabilme özelliğine birde Seo'nun önemini kattığımızda ne denli geniş kapsamlı bir uygulama olduğunu anlamamak mümkün değildir. Birçok Blogger kullanıcılarının halen Blogger’un hantal yorum penceresini kullanmakta ısrar etmelerine bir anlam veremediğim gibi, Google+ yorumları kullanmamalarına şaşıyorum. Google+ yorum formunun kullanılmamasını bilinçsizlik, endişe, deşifre olarak görenler için şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. 

Hangi yorum uygulamasını kullanırsanız kullanın hepsi kamuya açık ve serbesttir. En iyisi varken kısıtlı imkanları kullanmak sadece endişe, korku ve bilgisizlikten kaynaklanan bir dürtüdür. Bu korkulardan kurtularak, Teknolojinin ücretsiz olarak bizlere imkan tanıdığı uygulamaları kullanmaktan çekinmeyin. Korku ve endişe ile çalışmalarınızı yapıyorsanız yapılan çalışmanın hiçbir değeri olmadığının bilinmesi ilk bilmemiz gereken web kurallarından biridir.

Google+ yorum formunu web sitenizde kullandığınızda yorum yazmak isteyen okuyucu kitlenizin mutlaka Google hesabının olması gerekir. Neden! Google+ yorumlar için Google üyelik giriş ve hesap olması gerekiyor diye bir soru aklınıza gelebilir. Her ne kadar ücretsiz bir site kullanıyor olsanız da yorumlara yazılan gizli kodlar, boot saldırıları, kötü amaçlı yazılım ve yönlendirmeleri siz kontrol etmiyorsunuz. 

Tüm bu olumsuzlukları Google kendi bünyesinde sizin adınıza kontrolü sağlıyor ve sizin huzur içinde çalışma yapmanıza olanak veriyor. Ücretli web site kullanıcıları bu anlattığım konuları çok daha net anlayacaklardır. Google+ yorum penceresine kötü amaçlı bir kullanıcı yorum yazdığında yorum size gelmeden Spam havuzun da boğuluyor. Wordpress sitelerinde birçok koruma eklentisi olsa da bazen farklı atakların yaşandığı dönemlerde özel koruma programları satın alınarak güvenlik sağlanabiliyor. 

Google hesabınız varsa Google+ yorumlar için bir giriş yapmanız gerekmiyor. Hemen yorum penceresini kullanarak yorum yazabiliyorsunuz. Okuyucu kitlenizin daha fazla sayılara ulaşması ve Dünya ile bütünleşik evrensel çalışabilmeniz için Google+ yorum platformunu kullanmanızı öneririm. Blogger yayımcı ve Wordpres ücretli web site kullandığımdan dolayı sizlere Google+ yorumların nasıl görüldüğünü anlatan adnanguney.com sitemdeki herhangi bir sayfaya bakmanızı tavsiye edebilirim. Yukarıda anlatılanları canlı gözle görüp kararınızı bu doğrultuda verin.

Bazı web sitelerin de okuyorum. Google dayatma ile tekel oluşturarak bizleri ürün kullanımın da Google hesabı açmaya zorluyor. Bu kişilere verilecek tek cevap şudur. 

Hangi site'ye üye olmadan giriliyor? Üye olarak girilen siteye onay vererek tüm iç hizmet ve güvenlik koşullarını kabul ediyorsunuz. Teknoloji ile Ticaretin buluştuğu Evrensel yaşamda Web siteleri, güvenlik ve kitleyi elinde tutmak ister. Bunu yapmayan bir site varsa lütfen yazın bende öğrenim. Olur ya bazı konularda bilgimiz olmayabilir. Bende öğrenmiş olurum. Yazılarım bazı okuyucular tarafından katı görünebilir. Ancak Adnan Güneyin de yaşadığı bu güzel Dünyamızda hiç bir şey yumaş ile yumuşatılıp güzellik kazandırılmış değildir. Bu neden ile beni de maruz görün lütfen.

Wordpress sitenize Google+ Yorum eklentisinin kurulumu :

1. Wordpress sitenize giriş yapın.
2. Eklentiler seçeneğine tıklayın.
3. Yeni ekle ismine tıklayın ve Google Plus Comments Evolved WordPress ismini aratın. Veya buradan eklenti sayfasına ulaşın. Google Plus Comments Evolved WordPress için yorum eklenti sayfasının görünümü aşağıda verilen resim gibidir.

4. Kurmuş olduğunuz eklenti Google+ yorumlar haricinde Facebook, Wordpress, Disqus, hesabınıza giriş yaparak yorum yazma imkanı tanıyor. Eklenti ayarlar kısmından virgül ile isim yazarak istediğiniz site yorum penceresini etkin kılabilirsiniz. 
Google+ yorum form kullanmanın ne denli önemli olduğu hakkında yukarıdaki yazımda biraz olsun bahsettim. Neyi kullanmanız gerektiği konusunda son karar sizlere aittir. Ayrıca ; Google+ yorum ve Wordpress yorum penceresini de aynı anda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.