Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Paint Net ile Resim arka plan Görüntüyü Şeffaf Yapma

Paint Net Resim editörü ile, Web sitenize yükleyeceğiniz resmin arka plan görüntüsünü görülmez şeffaf, transparan yaparak kullanabilirsin...

...
Paint Net Resim editörü ile, Web sitenize yükleyeceğiniz resmin arka plan görüntüsünü görülmez şeffaf, transparan yaparak kullanabilirsiniz. Site başlık resmi, arka plan resmi, banner, logo, transparan resim ve çeşitli efekt araçlarını Paint.NET ücretsiz resim editörünü kullanarak yapmanız mümkün. Bilgisayarınıza Paint.NET ücretsiz resim editör programını kurmadı iseniz aşağıda verilen bağlantı linki ile programı indirip ücretsiz kullanın. 

Paint.NET resim editör programını zip sıkıştırmasından çıkardıktan sonra kurdugunuzda, program Ingilizce olarak karşınıza çıkacaktır. Diğer zip dosyasını da kurarak Türkçe’e çevrilmiş olarak göreceksiniz. Paint.NET ücretsiz bir program olmasına rağmen çok fazla seçeneği sizlere sunuyor. Resimlerinizi istediğiniz gibi tanzim edebileceğiniz ücretsiz bir resim editörü.

NOT: Programın kurulum ve çalışması için işletim sisteminizde, NET Framework 4.5 yüklü olması gerektiğini unutmayın.

Lisans: Ücretsiz, İşletim Sistemi: Win8/Win7/Vista/WinXP/Win8.1
Kurulum :

1. Paint.NET İndir ,

2. Paint.NET Türkçe çeviri İndir

Resimlerin arka plan görüntüsünü nasıl transparan yapacaksınız :

1. Kurulum işlemi sonucunda, Paint.NET ücretsiz programınızı açın.

2. Aşağıda görülen resim gibi bir resim seçim.

3. Resime dikkat ederseniz arka plan görüntüsünün beyaz olduğunu fark edebilirsiniz. Alt ve sağ dikey çizgiler resmi daha iyi anlayabilmeniz için özellikle bırakılmıştır.


Arka plan görüntüsü beyaz zemin
4. Paint.net resim editörü ile arka plan görüntüsünün şeffaf görülmez yapılmış görüntüsü.
Arka plan şeffaf görülmez durumu

Resimlerin arka plan görüntüsünün şeffaf görülmez yapılması :

1. Biraz önce açmış olduğunuz Paint.net resim editörünüze masa üstündeki resmininiz tutup sürükleyin ve bırakın.

2. Sol üst köşede sihirbaz çubuğuna benzeyen simgeye tıklayın ve resminizin beyaz görülen alanına tıklayın.

3. Bilgisayarınızdaki Del klavye tuşuna tıklayın. Seçmiş olduğunuz resmin arka plan görüntüsünün silindiğini göreceksiniz. Şimdi de yaptığımız işlemin kaydedilmesi ile ilgili konuları inceleyemeye başlayalım.
Şeffaf resimlerin masa üstüne kaydedilmesi işlemi :
1. Sol üst köşeden Dosya simgesine tıklayarak, Farklı kaydet seçeneğini açın.

2. Dosya adı : Dosya adını yazarken mümkün olduğunca Türkçe karakter yazmayın. İlerde farklı bir sunucu kullanabilir site açabilir yazılarınızı taşıma gibi br çalışma yapma durumunuz olabilir. Bu taşıma sırasında yeni açtığınız site kodlamasından dolayı resimlerinizin görülmeme durumu ortaya çıkabilir.Böyle bir durum yaşamamak için şimdiden önlem almanızı tavsiye ederim.

Kayıt türü : .Png uzantısını seçtikten sonra masa üstüne kaydedebilirsiniz. Kayıt türü için verilen açıklama resmini inceleyin.
Kayıt türü için verilen açıklama 

Resim ebatlarının ayarlanması : Menü çubuğunda Resim → Yeniden boyutlandır seçeneğini seçip ebatları düzenleyin.
Resim ebatlarının ayarlanması

1 yorum

  1. Paint.net is (at least in our opinion) the simplest option on the list. It still comes with a ton of powerful features like layers, adjustments, and user-created plugins, but is simple enough that complete newcomers can grasp it immediately. The features are across the top, and filters are accessible from a drop-down menu.
    Some of the special effects are pretty cool: sharpen, blur, distort, emboss, etc. You can even get some Instagram-esque vintage effects in there for good measure. We don’t want to waste too much time on this one. It’s got a lot of features, an easy interface, and a simple layout. If you’re struggling with others on this list, then stick with the easiest option.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.