Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Code Proje Barındırma Hizmeti Kapanıyor

Google’un, ücretsiz açık kaynak Proje barındırma hizmeti olan Google Code servisini kapatacağını, Google açık kaynak (Google Open Source B...

...
Google’un, ücretsiz açık kaynak Proje barındırma hizmeti olan Google Code servisini kapatacağını, Google açık kaynak (Google Open Source Blog) 12 Mart 2015 tarihinde resmi blog’undan duyurdu. Google Code 2006 yılından beri açık kaynak Hosting hizmeti veriyordu.

12 Mart 2015 tarihli, Resmi blog’unda yaptığı açıklama duyurusundan sonra Google Code Proje barındırma hizmeti bünyesinde yeni bir proje üretilemeyecek. Daha önce üretilen projelerin üzerinde yapılacak çalışmaların son bulma tarihi ise 24 Ağustos 2015 olarak belirlenmiş. Belirlenen bu tarihden sonra proje üzerinde izin verilen yazma ve okuma izinleri devre dışı olacak. Geliştirilen projelerin yetkisi ise sadece okuma olarak belirlenecek.

Google Code proje hizmeti servisinin tamamen kapatılması 25 Ocak 2016 tarihi olarak belirtiliyor. Google Code hizmetini kullanan Geliştiriciler (Develepors) belirlenen tarih içinde kaynak kodlarını döküman olarak arşivlerine alabilecekler. Arşivlenen dökümanlar yeni barındırma servisleri olan, SourceForge, Bitbucket veya popüler proje hizmeti veren Github gibi servislere taşınabilecek.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.