Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Tarayıcı Hızlandırma Seçenekleri

Google Chrome tarayıcınızı hızlandırın , başlıklı yazımıza devam ederek, Chrome tarayıcı deneysel özelliklerinin bulunduğu küçük bir ayar...

...
Google Chrome tarayıcınızı hızlandırın, başlıklı yazımıza devam ederek, Chrome tarayıcı deneysel özelliklerinin bulunduğu küçük bir ayar sayfamız daha mevcut. Anlatılanları takip ederek internet deneyiminize zarar vermeden deneysel özellikleri kullanarak Chrome performansınızı arttırabilirsiniz. Tarayıcınızın yavaşladığını hissediyorsanız bu adımları takip edip diğer uygulamaları ellemeden Chrome tarayıcınızı daha hızlı çalıştırın.
Not : Anlatılan konu içinde bilmediğiniz eklentiyi lütfen ellemeyin. Eklentinin ne olduğunu biliyor ve kullanmıyorsanız ayarları değiştirebilirsiniz.

Chrome tarayıcımızı hızlandırmak için uygulamalar :

1. Tarayıcınızı yeni sekmede açın ve adres çubuğunuza “chrome://flags” yazarak eklentilerin bulunduğu diğer ayar sayfasına ulaşın.
2. Sayfada verilen başlıkları bulamıyorsanız; CTRL+F arama kısa yolu ile verilen ismi aratın.

3. Arayacağımız ilk satır :
Kafes iş parçacığı sayısı : Chrome tarayıcınızdaki resimlerin daha hızlı yüklenmesini sağlayan bir yazılımdır. Ok işaretini genişletin ve 4 rakamını seçin.

Deneysel tuval özelliklerini etkinleştirme : Tarayıcı ayarlarındaki deneysel tuvaller web sitelerinin daha hızlı yapılandırılmasını sağlıyor. Seçeneklerden altta yer alan "Etkinleştir" butonu ile etkin kılın.
Hızlı sekme/pencere kapatmayı etkinleştir : Sekme ve pencerenin hızlı açılıp kapanması. Seçeneklerden altta yer alan "Etkinleştir" butonu ile etkin kılın.
SPDY/4'ü etkinleştir : HTTP/2 standartları arasında yer alan SPDY/4 özelliğini aktifleştirerek daha hızlı web sayfası oluşturma özelliklerinden faydalanabilir ve böylece en kısa sürede girilen web sitelerinin görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
Yukarıda verilen isimleri bulup, ayarları değiştirdikten sonra sayfa altında bulunan "Şimdi yeniden başlat" butonuna tıklayarak, Chrome tarayıcınızı yeniden başlatın. Tarayıcınız yeniden başladığında tüm ayarlar aktif olacaktır.

Google Chrome tarayıcınızı hızlandırma ile ilgili konuları uyguladığınızda tarayıcınızdaki değişimleri izledi iseniz biraz daha farklı çalışdığını görmüş olmalısınız. Bu konudaki görüşlerinizi sizde paylaşın. Chrome tarayıcı, flags ayarlarını fazla kurcalamadan anlatılanları uygulamanız sizin için yeterli olacaktır. Sadece önerilen ayarların yapılması tavsiyemizdir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.