Google, 5 Eylül 2014 tarihinde, Web site bağlantıları için Arama Kutusu özelliğini başlattı. Yeni uygulama kullanıcıların kendisinin veya ...
Google webmaster Central Blog sitesinde geliştirilmiş arama kutusu, Site bağlantıları , Google’un arama sonuçları hakkında daha fazla gelişmiş açıklamalar sunmakta olup okunması gereken yazılar arasında yer almaktadır.
Google’un arama sonuçlarında yazılarınıza değer katan onları arama sonuçlarına taşıyan Aramada noktalama işaretleri, simgeler ve operatörler site aramaları ile ilgili kullanılması gereken işaretleme dilini de az çok bilmeniz, fikir edinmeniz gerekmektedir.
Google. arama sonuçlarında Wordpress sitelerinin Seo olarak ön planda görülmelerinin nedeni, Wordpress site geliştiricileri açık kaynak ve eklentiler ile çalıştıklarından arama sonuçlarını daha iyi değerlendirip, elde ettiği bilgileri testler ile geliştirerek hazırladıkları eklentileri Wordpress kullanıcılarına önermelerinden kaynaklanmaktadır. Blogger, blogspot uzantılı subdomain bloglar için maalesef geliştirici modülü bu kadar aktif değildir.
Bugünden başlayarak, Google arama sonuçlarında siteniz için site arama kutusunun görülmesi için aşağıda anlatılanları kontrol edin. Eksik bir uygulama varsa bu uygulamaları tamamlayın.
Not: Bu eksikliklerin tamamlanması arama sonuçlarında arama kutusunun görüleceği garantisini vermez. Bu değerlendirmenin sonuçları site eksikliklerinin tamamlanması Google Geliştirici sitesindeki kod’un sitenize eklenmesi ve 2 hafta bekledikten sonra Google’un onayına göre değerlendirmeye alınmaktadır.
1. Siteniz Web yönetici araçlarına kayıtlımı. Kısa süre önce Web yönetici araçları açılan tüm blogger blog’ları otomatikman Web yönetici araçlarına eklemektedir. Ancak siz yine kontrol edin ve emin olun. Siteniz Web yönetici araçlarına kayıtlı değilse sitenizi kaydedin.
2. İşinizi sağlama almak için sitenizin web mülkünün nasıl alınacağını web mülkünün nasıl ekleneceğini inceleyerek ileride olabilecek hatalara karşı blog’unuza ekleyin.
3. Web yönetici araçları, Tarama, Tarama hataları, sekmesinde URL hatalarını düzenli olarak kontrol edip, ilgili bağlantı hatalarını düzeltiyor musunuz.
4. Sitenizde uygulamanın çalışabilmesi için, Google Özel Arama kutusu olması gerekir. Ayrıca Google Özel Arma Kutusunu nasıl yapılandıracağınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.
5. Google’un Web site bağlantıları için gelişmiş Arama Kutusu özelliği, schema.orgWebSite ile potentialAction biçimlemesini JSON-LD, mikro veya RDF olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın tam olarak ayrıntılarını geliştirici sitesinden de inceleyebilirsiniz.
6. Verilerinizin doğru olup olmadığını Yapısal veri test aracı kullanarak test edebilirsiniz. Verilerinizi yapılandırmadı iseniz, site navigasyon menü çubuğunda Veri Araçları isminden giriş yaparak nasıl yapılandırmanız gerektiği konusunda bilgi edinin.
Test sonucu :
7. Site aramaları için Otomatik tamamlama-biçimlendirme kullanabilirsiniz
Uygulamın kodları :
<script type="application/ld+json"> { "@context": "http://schema.org", "@type": "WebSite", "url": "http://guney59.blogspot.com/", "potentialAction": { "@type": "SearchAction", "target": "http://guney59.blogspot.com/search?q={search_term_string}", "query-input": "required name=search_term_string" } } </script>
Biçimleme :
1. Yukarıda verilen kodları sitenizin [ </head> ] kapanış kodunun üstüne ekleyin.2. Hedef, ( Target ) search_term_string ( Arama terimi dizesi ) belirtin. Boş bırakırsanız Google normal arama sonuçlarını getirir.
3. Site Arama kutusunun görülmemesini istiyorsanız Geliştirici sitesinde alt kısımdaki meta etiketini kullanabilirsiniz. Meta etiketi [ <head> ] açılış etiketinin altına eklenir.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.