Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Canlı Veri Test Aracı Hakkında - Web Yönetici Araçları

Google, Web Yönetici Araçları, Yapılandırılmış veri, hentry, hatom, Blogposting, gibi blog yazılarınızdaki veri türü hatalarını gösteren...

...
Google, Web Yönetici Araçları, Yapılandırılmış veri, hentry, hatom, Blogposting, gibi blog yazılarınızdaki veri türü hatalarını gösteren Canlı verileri test et aracı sorunsuz çalışmaya başladı. Google, Web Yönetici Araçları, 21.01.2015 tarihinde yeni uygulamaya aldığı canlı verileri test etme aracı tam olarak çalışmuyordu. Ancak 2 gündür, 08.02.2015 tarih itibari ile canlı veri test etme aracı ile yayınlarınızdaki hataları, hatasız test edebileceksiniz. 

Blog yayınınızdaki hataları düzeltmeniz için, ( Google Web Yönetici Araçları yapılandırılmış veri, veri türlerindeki hatalar ) mevcut sistem artık şu şekilde çalışacak. 

Google, Web Yönetici Araçları, Canlı verileri test et aracı ile ilgili adımlar :

2. Site/Blog’unuzu açın.
3. Arama görünümü → Yapılandırılmış veri yolunu takip edin.
4. Açılan veri türleri sayfasında hatalı bir URL üzerine tıklayın.
5. Canlı verileri test et mavi butona tıklayın.
6. Yapılandırılmış canlı veri test sayfasının Google Develeopers sayfasına taşındığını göreceksiniz. Yeni yapılandırma sayfasını görmek için Google Develeopers Testing Tool girişi.

Google, Web Yönetici Araçları, Canlı verileri test et aracını herhangi bir yayın url'si ile test ederek çıkan sonuçları görebilirsiniz. Blog yayınlarınız ile ilgili çıkabilecek hataları incelediğinizde ( 1. Hentry, 2. Hatom, 3. Blogposting, ) veri türü hataları ile karşılaşabilirsiniz. Bu veri öğelerindeki hataları incelediğiniz ise şu bilgiler karşınıza çıkacaktır.
1. image_url:
2. blogId:
3. postld:
Google, Web Yönetici Araçları, Canlı verileri test et aracı sonuç resmi :
Blog yayın url’nizin canlı test sonuçları ( Eksik: author, Eksik: updated ) gibi sonuçları verebilir. Bu hataları gidermediğiniz sürece, Google arama sonuçlarında çıkma olasılığınız çok azdır. Okuyucu kitlenizin artması ve Google’un yayınlarınızı hatasız arama sonuçlarında gösterebilmesi için bu hataların giderilmesi gerekir. Eminim Türkiye de Blogger yayıncılarının %80’i bu konuya gereken önemi vermiyor. Umarım artık gereken önem verilir.

Ayrıca okuyun : Web Yönetici Araçları Veri İşaretleyicisinin Önemi

Aşağıda verilen linkler ile yapılan çalışma sonuçlarını aşağıda verilen resimde görebilirsiniz.
Yukarıda anlatılan konuların düzeltilmesi ile ilgili açıklayıcı bilgiler içeren yazılar aşağıda verilmiştir. Ayrıca her iki yazı güncellenerek yenisi yazılacaktır. Yeni basitleştirilmiş yazı yayınlanana kadar bu yazılardan bilgi alabilirsiniz.
Blogger Eksik Update Veri Sorun ve Çözümü
Blogger hCart yapısal veri hata sorunu

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.