Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Linux virüsü çok tehlikeli

Antivirüs yazılımı üreticisi Symantec, Darlloz isminde yeni bir solucan tespit ettiğini açıkladı. Linux sistemlerine ve Linux ile çalışa...

...
Antivirüs yazılımı üreticisi Symantec, Darlloz isminde yeni bir solucan tespit ettiğini açıkladı. Linux sistemlerine ve Linux ile çalışan internete bağlı ev aletlerine saldıran solucan, yerleştiği cihazın içine CPU’yu kullanarak Bitcoin benzeri dijital para birimleri için üretim yapmaya başlıyor.
Tespit edilen solucanın amacının, tespit edilmesi zor olan Linux sistemlerine sızmak olduğunu açıklayan Symantec, bu sayede solucanı geliştiren hacker’ların, dünyanın her yerindeki akıllı televizyonlarda, televizyon kutuları veya benzeri internete bağlanan ev eşyaları içindeki işlemcileri kendi yararlarına kullanabildiklerini vurguladı.
Darllloz solucanı, Bitcoin üretimi için değil ama Mincoins ve Dogecoins üretimi için çalışıyor. Bitcoin’i artık normal işlemcilerde ve sistemlerde üretmek mümkün olmuyor. Ancak diğer dijital para birimleri henüz işin başında olduğu için üretimleri daha kolay oluyor. Symantec’in tespitine göre solucanı geliştiren Hacker, bugüne kadar toplam 200 dolar civarında dijital para birimi üretebildi. Bu miktar şimdilik az gibi görünse de zaman içinde on binlerce dolara çıkması muhtemel olduğu gibi, söz konusu para birimleri birkaç yıl içinde çok değer kazanırsa, hacker’ların bugün ürettikleri ve sakladıkları digital paralar milyonlarca dolar değerine ulaşabilir. Bitcoin örneğinde de bu süreç yaşanmıştı. Yazar ; Mücahit Eraslan bey’e networkdizayn adına teşekkür ederim.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.