Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger 4 parça Arka Plan Resim Çözümü

Blogger, blogunuza varsayılan arka plan resimleri haricinde resim yüklendiğinde arka plan resmini 4 parçaya bölünmüş ve Ana Sayfa aşağıya...

...
Blogger, blogunuza varsayılan arka plan resimleri haricinde resim yüklendiğinde arka plan resmini 4 parçaya bölünmüş ve Ana Sayfa aşağıya kaydırma sırasında alt kısımda çirkin bir görüntü oluşturmaması için çözümler.
Blogger, blog arka plan resmi yüklemenin bir kuralı olduğunu kesinlikle unutmayın. Öncelikle büyük boyutlu resimler istenilen ebatlarda muhtelif kodlar ile küçültülebiliyor. Büyük resimleri küçültüp büyütebilen kodlar, Blogger şablon kodlar içinde mevcuttur.
Arka plan resim yüklerken dikkat edilecekler :
1. Büyük resim yükleyin. Büyük resimler şablon içindeki kodlar ile küçültülebilir, ancak küçük ebatlı resim arka plan da 4 parça olarak görülür. Büyütme ve küçültme işleminin sağlıklı çalışması için Arka plan resminin büyük olması tercih nedenidir.
2. Blogger Şablon → Özelleştir → Arka plan resim yüklerken dikkat ederseniz 1800x1350 px ebatları önerilir. Aynı öneride resim büyüklüğünün 300 KB. geçmemesi mesajıda vardır.
3. Blog’unuza yüklediğiniz arka plan resmini siz normal görebilirsiniz. Mobil, Tablet, gibi cihazlarda da sitenizi izleyenlerin olduğunu unutmayın.
4. Resim ebatlarını web kurallarına göre değiştirebileceğiniz bazı ücretsiz araçlar vardır.
Resim Editörleri kategorisinden okuyabilirsiniz.
Resim Editörleri, Menü çubuğunda ve Sidebar Diğer Kategoriler sekmesindedir. Sizler için önereceğim Resim Boyutlandırma Aracı PIXresizer ücretsiz kullanımı kolay Resim Editör aracını kullanabilirsiniz.
960 x 250 Px. ölçülerinde kırpılmış Header başlık resmi de yapabilirsiniz.
⇒ Ücresiz daha gelişmiş webresizer resim Editörüne giriş yapın.
Başlığına Resim Ekleme Blog

Yukarıda gördüğünüz resmin gerçek boyutları 1600 x 1200 Px. dir. PIXresizer Resim Editöri ile otomatikman 400 x 300 Px. ebadında küçültülmüş olarak yukarıda görüyorsunuz. Resmin gerçek boyutlarına buradan bakabilir aynı zamanda blog’umun arka plan resmi olarakta inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.