Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Sayfalar Linki Yenilendi

27 Şubat 2014 tarihinde, Dinamik Blogger sayfalar sekmesinde değişim yapılması sonucu bağlantı sayfası ekleme yeri değiştirilmiş, değişim...

...
Dinamik Blogger Sayfalar Linki
27 Şubat 2014 tarihinde, Dinamik Blogger sayfalar sekmesinde değişim yapılması sonucu bağlantı sayfası ekleme yeri değiştirilmiş, değişimin ardından Sayfalar Gadget’i çalışamaz duruma gelmişti. Blogger geliştiricileri tarafından bu konu hakkında hiçbir bilgi verilmedi.
Kumanda paneli, yerleşim bölümünde sayfalar gadget’ini eklendiğinizde etiketlerimizden menü bağlantı linki ekliyemiyor, düzenleme yapamıyor gibi durumlar ile karşı karşıya kalmıştık. Dinamik Blogger Sayfalar gadget’inde yaşanan sorunu çözmek için Dinamik Blogger Sayfa Bağlantı Link Sorun ve Çözümü başlığı ile problemimizi geçici olarak çözmüştük.
Bugün 14 Nisan 2014 tarih itibari ile geç de olsa sayfalar gadget’inde yaşanan bağlantı sayfası ekleme problemi çözülmüş durumdadır. Yani Sayfalar gadge’ine artık bağlantı linkleri ekleyebilir, silebilir yeniden yapılandırabilirsiniz. Konuyu Sayfalar Gadget’i tarayıcı linkinden incelediğimizde PageList3 veya 2 gibi görülen URL henüz düzelmiş değildir. Blogger şablonda Sayfalar gadget Id’i olarak görülen Pagelist1 olması gerekirken Pagelist3 görüntüsü halen devam etmektedir. Oysa Blogger şablon içinde sayfalar gadget’i bir tanedir ve görülmesi gereken de Pagelist1 dir.
Pagelist1 Nedir : Blogger yerleşim sekmesinde eklediğiniz sayfalar gadget’inin sayısıdır.Yerleşim bölümünde bir sayfa gadget’i ekledi iseniz görülmesi gerekende Pagelist1 dir. Şu anda şablonda 3 ad sayfa gadgeti var gibi Pagelist3 kodu yer almaktadır. Sonuç olarak Blogger’un sunucu tarafında yaptığı işlem çalışır olsada şablon kodlaması gereği doğru bir çalışma değildir. Bu yanlış kodlama biçimi, Blogger için negatif ve pozitif ne gibi etkisi olacak henüz belli değildir. Umarım sayfa akış ve çalışmalarımızda olumsuz sonuçlar meydana getirmez. Şu anda Blogger ayarlar, yerleşim sekmesinde Sayfalar gadget’i çalışıyor. Sayfalar gadget’i içinde bağlantı linki ekleyebilir, silebilir, sekmeler arasında taşıma yapabilirsiniz. Dinamik Blogger kullanıyor iseniz şablon içinde hangi Pagelist link’ini  kullandığınızı kontrol ederek blogger şablonunuza hakim olun.
1. Şablon  → Html’i Düzenle → Widget’e atla ismine tıklayın ve PageList ismine bakın.
Yukarıdaki konuyu anlatan örnek PageList3 resim görüntüsü.
Witget atla nerededir

2 yorum

  1. Merhaba Adnan bey bende linkwithin ekledim siteme ama aşağıda "Bunlarda ilginizi çekebilir" gibi bir kısım çıkmıyor aynı sizin sitedeki gibi yapmak istedim ama olumlu sonuç alamadım acaba yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın;
      Bey merhaba, her zaman yardımcı oluyorum zaten merak etmeyin.Ancak sizlerin yardımcı olmasıda gerekli oluyor bazen.Sorunuz blogger sayfaları anlatan bir yazı içinde.Bu sorunuzu anlatan Linwithin ile ilgili birçok yazı mevcut.Size hazır link versem iyilik değil tembilliğe alıştırmış olup kötülü
      k yapmış olurum.Sizin gibi feğerli arkadaşlara yardımcı olabilme adına lütfen yazdığım birkaç adımı uygulayın.Bu biçim birçok sorunu bulmanıza, zamandan tasarruf etmenize ve geniş bilgi almanıza yarayacaktır.
      Öneriler :
      1. Aarama kutusuna linkwithin yazın ve enter çekmeyin. Krşınıza arama terimine bağlı 7 farklı anlatım linki çıkacaktır.Herhbirini kontrol edin aramanız sayfa linkine tıklamadan kaybolmaz.
      2. Aradığınız bulamadığınızda altta show all ismine tıklayın sol tarafta arama filitresine göre tüm yazılar sıralanacaktır.
      Böyle geniş bir arama ile bulamazsanız bana bilgi geçin ben size 1300 yazı içinden 5 sn de bulurum.
      Daha farklı yöntemleride sonraya bırakıyorum.Görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.