Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Pinterest İconu Özel Şablona Nasıl Eklenir ?

Blogger şablonlarında görülen, yeni paylaşım simgesi Pinterest icon’nu Özelleştirilmiş Blogger temaya nasıl eklenir ? 19 Şubat 2014 tarih...

...
Blogger sosyal paylaşım simgeleri nasıl eklenir
Blogger şablonlarında görülen, yeni paylaşım simgesi Pinterest icon’nu Özelleştirilmiş Blogger temaya nasıl eklenir ? 19 Şubat 2014 tarih ve sabah 05.00 Türkiye zaman diliminde Blogger şablonlarına yeni Pinterest paylaşım simgesi eklenmişti. Pinterest paylaşım simgesinin eklenme tarihi yeni olduğundan birçok özelleştirilmiş Blogger temasında Pinterest paylaşım simgesini görmek mümkün değildir. Yukarıda verilen tarihten sonra özel blogger şablon kullanıyor iseniz tasarımcılar tema kodları içine Pinterest paylaşım simge kodlarını eklemiş olduğunu düşünüyorum.
Blogger paylaşım setinizi kontrol edin.Pinterest paylaşım simgesi görülmüyor ise acemi blogger kullanıcılarının dahi çok rahat blog’una ekleyebileceği anlatımı aşağıda adım adım takip ederek paylaşım simgesini blogunuza ekleyin. Blogger şablonda yapılan her türlü değişim için Blog’unuzun yedeğini mutlaka alın. Blogger Yedek nasıl alınır ?

Blogger özel şablon Sosyal paylaşım simgeleri nasıl eklenir ?

Aşağıda anlatacağım konu, kod içinde hata riskini minimize etmek ve acemi blogcular düşünülerek bir seferde tüm kodları eklemek ile ilgilidir. Ayrıca bir video çekimi hazırlayıp yazı ekinde sizlere sunulacaktır. Önce yazıyı okumanızı ve sonra videoyu izleyerek teorik ve pratik bilginizi birleştirip uygulamayı yapmanız en doğru karar olacaktır.

Blogger şablon içindeki paylaşım kod’unu bulmak için adımlar :

1. Blogger’un kendi şablonlarından test şablonu kullanıyor iseniz aşağıda kodu bulun. Ctrl+F arama penceresine “share” yazarak bulabilirsiniz. Birçok kod çıkacaktır. Aşağıdaki resimde gördüğünüz kod ile aynı olmadır dikkat edin. Bu kodlar Blogger özel şablonda da aynıdır sadece Pinterest kodları eksiktir. Şablon içindeki veriler Data’lardan alındığından kod içinde herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmiyor.
 <b:includable id='shareButtons' var='post'>
2. Blogger kendi şablonunda yukarıda bulduğunuz kodun hemen alt kısmında
<b:if cond “ ile başlayan ve en altta “ </b:if> “ ile biten kısma kadar seçin.
3. Tarayıcı yeni sekmede blogger özel şablon'unuzu açın ve kodlar  içinde yukarıda anlatılan kodları bulun.
4. Biraz önce blogger kendi şablon'undan seçtiğimiz kodları kopyalayın ve Blogger özel şablon içinde 2. adımları uygulayarak yapıştırın.
5. Blogger şablon içinde bulunan kodları verdiğim linkteki metin dosyasından kopyalarak alabilirsiniz. Blogger’ın tüm şablonlarda çalışacaktır.
Blogger Paylaşım kod Linki :
Blogger şablon içinde Sosyal paylaşım kod’unu nasıl bulacak ve ekleyeceğiniz konusunda hazırladığım YouTube video’sunu inceleyin.
Blogger ile ilgili nasıl yapılır ? Anlatım videolarını sıralı ve sırasız Playlist biçiminde izleyebilirsiniz.

7 yorum

  1. Benim pinterest ikonu kısmında sorunum olmadı, kendiliğinden halloldu. Ancak fotoğraflarımı flickr üzerinden yüklüyorum, şimdi flickr güncellenince url almak farklılaştı. Bu farklı yöntemle aldığım url yi pinterest hatalı diye kabul etmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Elif'in Terazisi;
      Hanım şu anda iki yayınızı Pintereste yayınladım.Hiçbir sorun yok.Acaba Bilgisayarınızda bir problem olmasın. Örnek link aşağıda.
      http://tr.pinterest.com/guney59/mustafa-kemal-ataturk/

      Sil
    2. Elif hanım merhaba, normal olarak Pinterest gönderileri alıyor.Ancak Resminiz ilk sayfada 1024 Px. çok büyük.Blogger bu resmi küçültmüş.Yoksa blogger da da resim çıkmazdı.Resminiz 300 px yapın.Resime tıklayarak orta büyük şeklinde kaydedin.Resim büyük görülür ancak 400 px geçmeyeceğinden görülmeme durumu ortadan kalkacaktır.Flictr de bir sorun yok.Siizin bilgisayarda da yok.Sorun resmin çok büyük olması.

      Sil
    3. Sizin yayınladığınız görsel eski, o zaman sorun çıkmıyordu. Mesela bugün yayınladığımı pinterestte paylaşmak istediğimde hatalı url yazısı çıktı. Başka şekilde pintereste aktardım. Bu flickr ile ilgili sorunu çözmem lazım, ya da başka güvenilir bir görsel paylaşım sitesi bulmam lazım.

      Sil
    4. Elif hanım hemen üst kısımda bir cevap daha yazdım okudunuz mu bilmiyorum.Ayrıca resimleri neden bir yere yüklüyorsunuz.Blogger Picasada resimleri topluyor.Yan blogger'un host'u Picasa dır.Flickr de kullanabilirsiniz.Ancak resim boyutlarını ayarlamanız gerekir.Blogger çok büyük resimleri otomatik küçültür.Resim blogger da yüklü olmadığından bir işlem yapmaz.Çünki resimleri otomatik boyutlandıran Picasa dır.

      Sil
    5. Açıkçası teknik konulara çok hakim değlim . Önceden flickr kullanmıyordum, sanırım geçen yıldı pek çok tanıdığım blogda görsel kotasını doldurduklarından bütün görselleri silindi, tekrar tek tek yüklediler. O zaman bazı takip ettiğim teknik işlerden anlayan bloggerların tavsiyesiyle flickr üzerinden yüklemeye başladım. Picasa da görsel kotası sorunu yoksa oradan yüklerim, teşekkürler.

      Sil
    6. Elif hanım merhaba.Blogger bünyesinde çok fazla teknik konu yoktur zaten.Web uyumlu bir yazı biçimi, normal ebatlı resimler ve blogger ayarlar.Eskiden gadgetler yokken kod içinden çok zorlanılırdı.Şu anda 28 adet işlem gören gadget mevcut.Bizim yaptıklarımız içinde çok az kod eklenenler vardır.O nedenle kendinizi küçümsemeyin lütfen. Picasa veya Google Web Dünyasına 1998 senesinde başladı.Bende onla başladım dersem yalan olamaz.O dönemden beri tüm ürünlerini kullanıyorum.Şu anda 15 GB alan sunuyor.Ben 1998/2014 tarihleri arasında toplam harcadığım alan 1,5 GB. Sizin bu alanı bitirmeniz mümkün değil.Bitirenler nasıl bitirdiklerini merak ettim.Flickr bende kullanıyorum.Ancak %1 dahi kullandığım söylenemez.Siz birşey yüklemeiyorsunuz.Blogger kaydetmeniz yeterli,.Picasa, Blogger, Gmail,Google+ hepsi bir çalışır.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.