Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gibi Getir Kullanımı Değişti

Web Yönetici araçları ile sitenizi Google dizine gönderme ve hatalı URL’nizi düzenleme sonucu dizine gönderme seçeneğinde değişiklik ya...

...

Web Yönetici araçları ile sitenizi Google dizine gönderme ve hatalı URL’nizi düzenleme sonucu dizine gönderme seçeneğinde değişiklik yapıldı. Google dizine gönderme işleminde yaptığı değişiklikten sonra site ve yazılarınızı dizine gönderme işlemi sonucu kırmızı şerit gönderme hatasını görebilirsiniz. 

Eski uygulamada otomatik işaretli gelen pencere seçenekleri artık seçenek tercihlerini işaretlediğiniz de dizine gönderiliyor. Blog içeriğinin, 503 sunucu veya diğer kod hataları alması sonucu, yazı URl’sini Google gibi getir seçeneği ile göndermek istediğinizde açılan pencerede URL ve URL ile tüm bağlantılı sayfalar seçeneğinin boş olduğunu aşağıdaki resimde inceleyin.


URL seçeneğini işaretlemediğiniz de, karşınıza kırmızı bir şerit çıkacak ve gönderme işlemi hatalı olarak göreceksiniz. Url’i işaretleyin ve dizine gönderin. Url işaretlenmiş resmi inceleyin.

32 yorum

  1. Bilmeyenler için güzel iyi bir yazı olmuş Adnan Bey. Teşekkürler. iki-üç gün önce ben de yeni yazdığım bir yazıyı dizine göndermeye çalıştığımda sürekli o kırmızı şerit hatasını alıyordum. Baktım olacağı yok, vazgeçtim dizine göndermekten. Tabi ben kutucuklara da hiç dikkat etmemiştim. Dün yazdığım birkaç yazıyı da dizine göndermeye çalışırken aynı hatayı aldım ve son anda, URL kutucuğunun işaretsiz olduğunu fark ettim. Hatta bir an tereddüt yaşadım, her zaman hangi kutucuğu işaretliyordum, diye. URL kutucuğunu işaretleyince başarılı bir şekilde dizine ekleyebildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Rıdvan ÖZKAN
      Bey,Merhaba konu bilmemek değilde ben bildiğim halde bir gün bu band hatasını yaşadım.Daha önce işaretli geliyordu.Alıştık bakmadık. Çok doğal birçok arkadaş bu hata yüzünden tarayıcı siler yeniden kurar.Böyle bir durum yaşamamaları için uyarı niteliğinde bir yazı oldu.Ancak bu millete fazla iyilik de yaramıyor.Teşekkür ederim siz zahmet edip bir yazı yazmışsınız.Onun için çok da önem vermiyorum eskisi kadar.Artık değer yargılarını hak edebilecek düşüncve yapısına sahip kişilere değer veriyorum.maalesef biraz bencilleştirdiler beni.Belirli arkadaşlar dışında yazılara verilen önem bitmiş.Millet ıngıl dıngılların peşinde.Örnek Bumerang.10 milyon kişi siteye girse bir tane bacling alamazsın.Bizim yazarlarda devamlı bunu teşvik eder seo'dan bahseder.Gülüyorum kendimce.Seo 'u anlatan adamın sitesine baktığımda eser bile yok.Dünya sıralaması düşük.Ordan burdan kapma yazılar dolu.Neyse başınızı ağrıtmim.Tekrar teşekkür ederim.Kolay gelsin.

      Sil
  2. Estağfurullah Adnan Bey, baş ağrıtmak da ne demek. Ben hatta biz başınızı az mı ağrıttık!
    Anadan doğma blogger olarak doğmadık. Ben 3-4 aylık blogumda günlük 700 ayrı kişiye yazılarımı okutup faydalı olabiliyorsam sizin sayenizdedir. Hala da en küçük sorunda, google yazıp sizlere sığınıyoruz. Umarım hakkettiğinizi fazlasıyla alırsınız. Bu arada geçen günkü tavsiyeniz üzerine bumerang filan hepsini kaldırdım. Lazımsa onlar bizim logoları anasayfalarına koysunlar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rıdvan bey sizin gibi bir şeyler anlamaya çalışan arkadaşların her zaman başımın üstünde yeri var.Bilgi kişiye ait değildir.Evrenseldir.Bende sizden birşeyler öğreneceğim sizde.Teknoloji böyle gelişir.Toplum böyle ortak değerler ile yücelir.Siz özgün yazın merak etmeyin Google geç gibi görülsede sizi en yukarılara taşır.Bu sene dikkat edin göreceksiniz.O hit yapmış dediğimiz gazeteler veya forumlar bakın bakalım eskisi gibi ilk sırada olabilecekler mi ? Hiçbirşeyden haberi olmayan ama özgün yazan o vatandaşın yazısı bu sene tepede olacak.Bunu göreceksiniz zaten.Her zaman yardımcı olurum sakın bu konuda tereddüdünüz olmasın.Günlük yaklaşık 10 saat pc deyim.Neler okuyor ve nelerin yapıldığını hep görüyorum.Bumerang konusunda bu davranışınızdan dolayı sizi kutlarım.Çok kişi daha bırakacaktır göreceksiniz.Bu konudadabir yazı hazırlayacağım.Benim kızdığım taraf bu siteleri öneren bizim aydın görülen yazarlarımız.İşin diğer tarafını neden yazmazlar.Bu insanlar tamam bilmiyor.Neden onları böyle yola iterler anlam veremiyorum.tabi anlamını biliyorum.Çok basit bir değer.Bumerang'a ne kadar üye atarsan senin değerini ön plana çıkarır.Ama sonuç ne. Koskoca bir hiç için millete banner aldırıyorsun.Resmen gazeteye backling verdiriyorsun.Ayne düşüncenizden dolayı tekrar sizi kutlarım.Bumerang kim ya ! Tabi o bizim bannerimizi taşısın.Bir blogger yaar isterse denesin benim bannerimi koyun desin istenecek parayı görsün.Gülüyorum sadece.Ah..Ahh.İleri gideceğimiz 10 adım geri gidiyoruz hep.Rıdavan bey tekrar kutlarım sizi.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Ben de kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Emek verenler mutlaka kazanacaklardır. Çalıp çırpanlar ise bir anlık zevkten sonra, bu zevkten mahrum kalacaklardır. Bu arada blogumda, blogunuz hakkında bir yazı yayınladım. Belki çok da bir işinize yaramaz; ancak onca yardımınıza karşılık kayıtsız da kalamadım. Yazıyı okumak isterseniz, düzeltme tavsiyeleriniz olursa düzeltebilirim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler. İyi günler.

      Sil
    3. Rıdvan bey merhaba.Yazınızı okudum çok çok teşekkkür ederim.Bu arada kızımın nisaşanı için koşturmaktayım.Bu değerli yazınız için geçte olsa mutlaka döneceğim.Değerli yorum ve görüşleriniz için çok çok teşekkür ederim.Yazınız içten ve doğal neden düzeltmek isteyeyim ki.Çok güzel yazmışsınız.Görüşmek üzere.

      Sil
  3. O zaman size kolay gelsin, hayırlı uğurlu olsun inşallah. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  4. Efendim kızınızın nişanı hayırlı olsun, Allah mesut bahtiyar etsin. Adnan Bey, kafamı kurcalayan birkaç sıkıntım var. Bilginize ve yardımınıza ihtiyacım var. Birincisi şu: Ben birçok kez Web Yönetici Araçları'ndaki URL'leri kaldır, sekmesinden bazı hatalı sayfaları kaldırsam da bu sayfalar tekrar rekrar karşıma çıktı. Kendimce şöyle bir çözüm buldum: Sırasıyla Ayarlar-Arama Tercihleri- Özel Yönlendirmeler kısmından yönlendirme yapıyorum. Örneğin açılmayan sayfanın URL'sini Ana Sayfaya veya başka bir yazıma yönlendiriyorum. Bunun bir sakıncası var mı acaba?

    2. sorum ise şu: Şimdiye kadar hep özgün yazdım ve yazılarımın kaliteli olmasına özen gösterdim; ama son iki gündür "sayfa gösterim sayısı" bayağı düştü. 1.500 civarında bir düşüş var son birkaç gündür. Bu dalgalanmanın sebebi hakkında bilginiz var mı? Yaptığım yanlış bir şey mi var acaba? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem hanım merhaba, çok teşekkür ederim cümlemize sağolun.Web araçlarından URL kaldırdığınız halde tekrar hatalı olarak gelmesinin nedeni siteye verilen bağlantılardan kaynaklanıyor.Yani siz hatalı URL kaldırıyorsunuz bu doğru ve URL kaldırılıyor.Ancak hastalık devam ediyor.Neden ? Sitenize verilen hatalı url Google'un her aramasında terkrear taradığından bir önceki kaldırdığınız URL karşınıza çıkıyor.Çok doğal olarak sizde neden? sorusunu soruyorsunuz.Anlattığım konu nedeni oluşturuyor.Sitenize verilen bağlantılarıda kontorl ettiğinizde bağlantılarda hataları göreceksiniz.Bu bayağı sıkıntılı bir iş.Bendede 4000 hatalı URL vardı.264 düşürdüm.veri işaretlemeleri yapıyorum.Sizede öneririm.Veri işaretlemelerini yapmaya başlarsanız hataların nerelerden nasıl geldiğini hemen görebiliyorsunuz.
      Diğer sorunuz için bazen düşüşler yaşanabilir.2 gün içinde düzelir.Bu düşüşlere hatalaı URL'ler de neden olmakta.Biliyorsunuz Panda uygulaması devrede ve zaman zaman cezalar belirleyebiliyor.
      Kendinizce bulduğunuz yol doğru ancak bu birkaç hata ile sınırlıdır.300 hatalı URL için bu istemi yapamazsınız.Sonuç olarak hatayı düzeltmiyorsunuz sadece yönlendiriyorsunuz.En doğrusu web araçlarından kökünden halletmek.Bu konuda yazı hazırlıyorum.Dikkat ederseniz veri doğrulamadan başladım ve devam ediyorum.URL kaldırma bayağı kapsamlı ve yorucu bir iş ama yapacak başka çaremiz yok.Tekrar görüşmek üzere teşekkür ederim.

      Sil
    2. Teşekkür ederim cevabınız için. Bende çok fazla hata yok; ama az da olsa canımı sıkıyor sonuçta. Veri işaretleme olayını incelemeye alacağım. Ayrıca dediğiniz gibi düşüşe geçen bloğum inşallah yine yükselmeye başlar. Teşekkür ederim...

      Sil
    3. Meltem hanım hata olacaktır.Bu çok doğal.Sunucu, internet, mobil derken bunlardan kurtulma şansımız olamaz.Ama bunları hergün kontrol altında tutmak ve hataları yok etmek gerekir.Bu işlem yorucu gibi olabilir ama bizleride geliştirir.Teşekkürler.

      Sil
  5. Adnan Bey ve Meltem Hanım merhaba! Konuya üye olduğum için, gelen yorumlar dikkatimi çekti. Meltem Hanım'ın sorunu ile ilgili, daha önce tesadüfi bir şeyler yaşamıştım; aktarmak istedim. İlk acemilik günlerimde (Hala acemiyim), yazı başlıklarımı Türkçe karakterler olmadan giriyor, hemen sonrasında taslak haline getirerek, düzgün hali ile tekrar yayınlama gafletine giriyordum. Böyle olunca iki farklı URL oluştuğu için, sürekli hata alıyor ve Google'da konuyu arattığımda, böyle bir sayfa yoktur, uyarısı alıyordum.
    Ben de Meltem Hanım'ın yöntemini uygulayıp, bozuk URL'leri, düzgün olanlarına yönlendirdim ve bozuk olanları da URL Kaldır seçeneği ile kaldırdım. Aradan bir-iki ay geçtikten sonra, o yönlendirmeler canımı sıkmaya başladı ve kaldırdım; ancak kaldırdığımda artık o sıkıntıları yaşamadığımı gördüm. Sanırım Google bir süre sonra, kırık linkleri tamamen temizliyor ve bu şekilde yöntem başarılı sonuçlar veriyor. Ancak dediğiniz gibi bu kesin çözüm değil. Ana amaç, linklerin neden hata verdiğini anlamak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rıdvan bey merhaba, konuya üye olmasanızda her zaman yorumlar ile ortak fikirler tartışılarak çözüme ulaşılabilir.Konuya katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.Google 90 gün sonra hatalı linkleri arama sonuçlarından kaldırır.Ancak 90 gün içinde kullanıcı çabasını da inceler.Arama sonuçlarında bu nedenden dolayı ceza vererek sıralamayı düşürür.Sonuç olarak okuyucu azlığı yaşanır.Meltem hanımda bir önceki yorumunda bu konuya temas etti.bu geçici bir durum olabildiği gibi kalıcıda olabilir.Yani riskli bir işlem.

      Sil
  6. Adnan Bey ve Meltem Hanım merhaba! Konuya üye olduğum için, gelen yorumlar dikkatimi çekti. Meltem Hanım'ın sorunu ile ilgili, daha önce tesadüfi bir şeyler yaşamıştım; aktarmak istedim. İlk acemilik günlerimde (Hala acemiyim), yazı başlıklarımı Türkçe karakterler olmadan giriyor, hemen sonrasında taslak haline getirerek, düzgün hali ile tekrar yayınlama gafletine giriyordum. Böyle olunca iki farklı URL oluştuğu için, sürekli hata alıyor ve Google'da konuyu arattığımda, böyle bir sayfa yoktur, uyarısı alıyordum.
    Ben de Meltem Hanım'ın yöntemini uygulayıp, bozuk URL'leri, düzgün olanlarına yönlendirdim ve bozuk olanları da URL Kaldır seçeneği ile kaldırdım. Aradan bir-iki ay geçtikten sonra, o yönlendirmeler canımı sıkmaya başladı ve kaldırdım; ancak kaldırdığımda artık o sıkıntıları yaşamadığımı gördüm. Sanırım Google bir süre sonra, kırık linkleri tamamen temizliyor ve bu şekilde yöntem başarılı sonuçlar veriyor. Ancak dediğiniz gibi bu kesin çözüm değil. Ana amaç, linklerin neden hata verdiğini anlamak...

    YanıtlaSil
  7. google gibi getir özelliğindeki url butonuna tıklanmıyor URL ve tüm bağlantılı sayfalar butonunda sorun yok.Uzun süredir kullanmama rağmen ilk kez böyle bir durumla karşılaştım.Herhangi bir bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Köse;
      Şu anda denedim ve hepsi çalışıyor.Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ? Bir sürüm kontrolü yaparmısınız.

      Sil
  8. Bende de sorunsuz çalışıyor Murat Bey! Bilginize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rıdvan ÖZKAN ;
      Sizde kontrol edip paylaştığınız için teşekkür ederim

      Sil
    2. Galiba bir limit var ya da başka bir sorun anlamadım diğer hesaplarımda öyle bir sorun yok.

      Sil
    3. Murat Köse ;
      Bir limit yok.Yaptığınız işlemi bana sırası ile yazar mısınız.
      Kullandığınız tarayıcı nedir? Kaç sürümü kullanıyorsunuz?

      Sil
    4. Sevgili adnan bey sorun bugün itibari ile çözüldü.Dediğim gibi farklı tarayıcı ile alakası yok.Günlük bir sorun meydana geldi sanırım.İlginize teşekkür ederim.

      Sil
    5. Murat Köse ; Bey merhaba, ortada bir sorun varsa farklı yerlerde olabilir.Tarayıcı sorunun bir parçasıdır.Bazen bilgisayarı açıp kapamak bile sorunu çözer.Birçok neden vardır.Ancak hiçbir sorun kendinden çözülmez.İlgimiz her zaman daimdir.Geri dönüş ve tercihiniz ve açıklamalar için çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Selamlar saygilar.
    Dun itibari ile yine yukarida ki soruna benzer bir sorun da ben yasiyorum.
    Baglantili sayfalari getir kutucugunda sorun yok. Ancak url getir de var. Deaktif ve secilemiyor.
    toplamda 388 sayfa getirme hakkim olmasina ragmen kutuyu isaretleyemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daisy, Geçici bir hata olabilir.Tarayıcı sorunuda olabilir.Sayfa getirme her hafta 500 olarak yenilenir.

      Sil
    2. Tesekkurler. Google blog ta da baktim bir sey bulamadim. Diger sitemde bir sorun yok. Korktugum sey algoritmaya ters dusen bir sey yaparim bilmeden banlanirim.. Neyse bir kac gun daha beklemekten baska care yok. Google a yazsam seneye cevap gelir o da kopyala yapistir bir cevap olur. Cevabiniz icin tesekkurler.
      Saygilarimla.

      Sil
    3. Tesekkurler. Google blog ta da baktim bir sey bulamadim. Diger sitemde bir sorun yok. Korktugum sey algoritmaya ters dusen bir sey yaparim bilmeden banlanirim.. Neyse bir kac gun daha beklemekten baska care yok. Google a yazsam seneye cevap gelir o da kopyala yapistir bir cevap olur. Cevabiniz icin tesekkurler.
      Saygilarimla.

      Sil
    4. DaisyHotels.com ;
      Merhaba, blog da yazmaz.Çünki bende veya farklı arkadaşlarda çalışan sizdede çalışması gerekir.Mutlaka Pc den kaynaklanan bir eklenti sonucu çalışmıyor olabilir.Tarayıcı hatasından bazen gadgetler bile görülemeyebiliyor.Bence farklı bir tarayıcıda denemeler yapın.Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Adnan Bey Selamlar...
    Google Webmaster Tools'u yeni keşfedenlerdenim.bazı noktalarında sıkıntı çeksem de mantığı anlamış durumdayım. Yukarıda açtığınız konu tamda benim takıldığım konu müsadenizle size yaşadığım sıkıntıyı anlatmak istiyorum.

    Tarama bölümünden google gibi getir diyorum
    linki getir diyorum
    link geliyor
    dizine gönder diyerek Yalnızca bu URL'yi tara tıklıyorum ve tamam tuşuna basıyorum. karşıma üstte "İsteğinizi işleme koyarken bir hata oluştu." şeklinde bir yazı çıkıyor ve ben ne yaptıysam bunu aşamadım bunun neyden dolayı olduğunu ve çözümünü söylerseniz minnettar olurum.
    Şimdiden alakadarlığınız için teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Siirt Haberleri;
      Merhaba, A.S. Bu hata sizden kaynaklanmıyor.Kısa bir süre sonra düzelecektir. Aynı hatayı bende alıyorum. Büyük ihtimalle Google şu anda güncelleme yapıyor.Sunucular bu nedenle hat veriyor.Ayrıca yaptığınız işlem de doğru.Her yeni özgün yazınızda bu göndermeyi yapın.Siz hemen gönderirseniz ilk üst sırada dizine eklenirsiniz. Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Adnan bey bu saatte de olsa hemen cevap vermeniz beni çok mutlu etti yardımınız için teşekkürler. ben www.siirthaberleri.com adlı bir internet sitesi yönetiyorum işim haber yazma bunu yazdığım haberleri bu şekilde dizine eklersem google sıralamada bir üstünlük sağlayabilirmiyim yani üst sıralara çıkabilirmiyim faydası olur mu

      Sil
    3. @Siirt Haberleri;
      Merhaba her zaman için yardımcı olabileceğimi unutmayın lütfen.Ayrıca bende teşekkür ederim.Sitenizi biliyorum.Haberlerinizi mutlaka web araçlarından dizine ekleyin.Ancak Haber isteleri Rss akışlarından haber çektiklerinden dolayı ve haber yaklaşık aynı olduğunda arama sıralarında çok şansınız olmaz.Özgün ve yayınlanmamış bir başlık ve haber içeri için her zaman şansınız olacaktır.hemen olmaz bu kesin.Google'un birçok farklı çalışma biçimi var.Zaman zaman en üst kısımda görürüsünüz ama bir anda en alt sıralara da gerileyebilirsiniz.Bazı deneme ve araştırmaları sever Google. Bu nedenle özgün içeriği elden bırakmayın.bu deneme 3 ay da sürebilir. 10 günde.Aman sende derseniz hep geride olan kişi olursunuz.Google eğitimi, yeniliği ve özgünlüğü çok sever.Şimdiden kolay gelsin diyorum.Google ile ilgili birçok konuyu kendi sitesinden okumanızı tavsiye ederim.Seo için arama yaparsanız Seo'nun kendisi Google dur.kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.