Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Mülk İzleme Kodu Nasıl Alınır

Google Analytics , Blogger Blog’unuz da “ Web Mülk Kimliği” olarak bilinen veri izleme kodu ile okuyucu tekil, çoğul, coğrafi vs. bilgile...

...
Google Analytics
Google Analytics, Blogger Blog’unuz da “ Web Mülk Kimliği” olarak bilinen veri izleme kodu ile okuyucu tekil, çoğul, coğrafi vs. bilgileri en doğru şekilde alabileceğiniz bir uygulamadır. Blog istatistik bilgilerini en doğru biçim ve zamanda alabileceğiniz yer Google Analytics sitesidir. Blog okuyucu kitlenizin nereden, hangi tarayıcı ve işletim sistemini kullandığı, anlık izleme bilgisi, sosyal paylaşım izleme gibi verileri kaydederek sizin hizmetinize sunar. Google Analytics web mülk izleme kodunu almadı iseniz, sitenin yeni arayüzü değiştiğinden yeni blog ve eski blog kullanıcılarının bu hizmetten yararlanması için ne yapması gerektiği konusunu aşağıda adım adım inceleyelim.
Blog Web Mülk Kimliği (İzleme) kodu oluşturma :
1. Google Analytics sitesine giriş yapıyoruz. Google hesabımız olduğundan oturum aç yazısına tıkladığımızda giriş yapmış olacaksınız.
2. Yönetici sekmesine tıklayın, alışık olmadığınız yeni yönetici paneli ile karşılaşacaksınız. Bu bilgiler şu şekilde görülmekte ;
“Yeni Analytics Yönetim Sayfası
Yeni Analytics Yönetim sayfasına hoş geldiniz. Yönetim sayfasının görünümünü değiştirdik. İhtiyaç duyduğunuz her şeye bu sayfadan ulaşabilirsiniz.
3. Tek bir blog sahibi iseniz ilk kod’unuzu oluşturacağınızdan önce Hesap sekme başlık kısmındaki pencereyi açın ve Yeni hesap oluştur’a tıklayın.
4. Birkaç blog’unuz var ise Yönetim sekmesinde mülk oluşturu seçin.
NOT: 4. seçenekteki işlem kafanızı karıştırmasın. Yeni uygulamada izleme web kodu bir dizin gibi görülmektedir. Aşağıdaki örneği inceleyin.
İzleme Kimliği
UA-39941813-1 , UA-39941813-2, UA-39941813-3 …. gibi devam eder.
Mavi renkli rakamlara dikkat ederseniz bir sıra takip ettiğini göreceksiniz.Ancak diğer rakamlar değişmemekte. Çok doğal olarak şu soru aklınıza gelebilir. “Benim blog’umda hep farklı numaralar mevcut.”  Yeni sistem çalışması bu şekilde olup, eski uygulamaları etkilemememekte olduğunu hatırlatmak isterim.
5. Birkaç blog sahibi olduğunuzu varsayalım. Uygulamaya devam etmek için, Mülk kısmındaki pencereyi açın ve Yeni mülk oluştur’a tıklayın.
Uygulama seçimleri :
  • Web sitesi Universal Analytics BETA, otomatik gelmektedir
  • Web Sitesinin Adı
  • Web Sitesi URL'si
  • Sektör Kategorisi; İsteğe bağlı bir seçim
  • Raporlama Saat Dilimi ; Verilerinizin doğru alınması için, ABD Pasifik saati olarak işaretli kalmasında fayda var. Bu kısımda ülkenizi değiştirmeniz veri gecikmelerine neden olacaktır. Hangisini kullanırsanız kullanın veriler, ABD Pasifik saat dilimine göre değerlendirilir.
5. İzleme kimliğini edinin sekmesine tıklıyoruz.
6. Karşımıza Google Hizmet Sözleşmesi çıkıyor.
Ülke seçiminizi yaptığınızda Google Hizmet Sözleşmesi otomatikman kendi dilinizde görülecektir. Sözleşmeyi kabul ediyorum sekmesine tıklayın.
Yönetim sekmesi mülk oluşturma seçeneği
8. Blog izleme kodunuz karşınıza çıkacak.
9. Blog şablonunuzu açın ve aşağıdaki kodu bulun.( CTRL+F) ile arama yapabilirsiniz.
</head>

10. Şablonda bulduğunuz kodun üstüne Google Analytics kodunuzu yapıştırın ve şablonu kaydedin.
11. İşlem sonucu oluşan izleme kodunu örnek : UA-38951813-3 kopyalayın ve blog panelinizde ;
→ Ayarlar → Diğer → Google Analytics → Analytics Web Mülkü Kimliği, hizasındaki pencereye yapıştırın. Blogunuzu kaydedin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.