Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Klasik Blog Adsense Reklamını Merkezleme

Klasik blog’unuza, gadget olarak eklediğiniz, Adsense reklamı sol tarafa yaslanmış olarak duruyorsa reklamınızı ortalayabilirsiniz. Blog g...

...
Blog Adsense Reklamını Ortala
Klasik blog’unuza, gadget olarak eklediğiniz, Adsense reklamı sol tarafa yaslanmış olarak duruyorsa reklamınızı ortalayabilirsiniz. Blog gadgetlerinizden Adsense reklamını seçtiniz, sidebardaki Adsense gadget reklamınızın sola yaslanmış olan görüntüsünü değiştirerek ortalanmış bir görsele sahip olabilirsiniz.

Adsense kare reklam seçeneklerinde şablon ayarlarınızdan genişlik ayarları ile sol ve sağ kenar boşluklarını ayarlama şansına sahibiz. Ancak dikey reklam seçeneklerinde, blogger şablon kod biçimlemesi olmadığından reklamlarımızı ortalama şansına sahip değiliz. Böyle bir konunun eksikliğini yok etmek için stil anlamındaki CSS kodlarını kullanarak Adsense reklamımızı gadget içinde ortalayıp daha güzel bir görünüm vermeye çalışacağız.

Gadget içindeki sola yaslanmış Adsense reklamını ortalamak için uygulama adımlarını takip edip blogunuza aşağıda verilen kodu ekleyerek, göze daha hoş görülmesini sağlayalım.

Google Adsense reklam ayarları

CSS kodunu eklemek için yapılacak işlemler :

1. Blog kumanda panelinize giriş yapın

2. Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → CSS Ekle tıklayın
3. Aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın ve en alttaki (}) işaretinden sonra enterleyin. Bir süre bekleyin ve blogunuzu kaydedin. Artık blog’unuzdaki dikey reklamlarınız gadget içinde ortalanmış olarak görülecektir.

Soru ve görüşlerinizi yorumlardan iletebilirsiniz. Konuyu sevdi iseniz arkadaşlarınızla paylaşın.
.AdSense, .inline-ad{ text-align: center; } 
 

12 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey,

    AdSense için başvurdu birkaç gün önce ve şimdilik cevap bekliyorum ama merak ettim, adsense dinamik bloga da eklenebiliyor mu? Şu an adsense gadgeti boş göründüğü için tam anlayamadım ama sanırsam yazıların altında çıkıyor çünkü bir kayma oluşuyordu yazılarda.

    Kolay Gelsin, iyi çalışmalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @moralkaan
      Merhaba; bloguma baktı iseniz sağda ve altta reklam görmeniz gerekir di? Yoksa görülmüyor mu ? Göremiyorsanız tarayıcınızda bir problem var demektir.Bu sistem klasik bloglarda kullanılıyor.Dinamik blog tema yapısı gereği ortalamayı yapıyor.
      Blog görüntünüz ne oldu düzeldi mi? Siyah görsel.Teşekkür ederim. Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Evet şimdi gördüm, demek ilk bakışta dikkat etmemişim. Dalgınlığıma verin :)Chrome tarayıcımı yükselttim ve ara ara baktığımda (mozilla kullanıyorum normalde) şimdilik sorun yok. Ben ne olur olmaz o rakamı 600'e de çıkardım. Diğer Pc'lerde de herhangi bir sıkıntı yok.

      Teşekkür ediyorum ve iyi çalışmalar diliyorum.

      Sil
    3. @moralkaan
      Sorunun hallolduğuna sevindim. 600 de olabilir.Ms dir sorun olmaz.

      Sil
  2. Merhaba Adnan Bey ben bloğu kurdum adnenseye başvuru yolladm fakat kabul edilmedi nedenini öğrenebilirmiyim acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Bankocu
      Merhaba, Profilinizden blogunuza baktım ancak blogunuzda bir video var ve başka bir yazı yok.Tabi farklı bir blogunuz varsa Google Plus ve profil ayarlarınızı yapılandırmanız gerekli.

      Sil
  3. merhaba adnan bey bloggerde cok yeniyim ama bu işe baya hevesliyimm gercekden faydalı şeyler paylaşıyorsunuz blogger için kulnılan adsende hesabı onceden kulandımz bir adsense hesabı olurmuu örn.youtube kanalı için acdığım adsense yi blogger içinde kullana bılrımıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygu sila
      hanım merhaba, öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Adsense hesabı Google Gmail ile bir bütün halinde çalışır.Önceden Adsense için giriş yapıyorsanız mutlaka Gmail hesabınız var demektir.Adsense hesabınızı Youtube kanalınızda tabi kullanabilirsiniz.Hepsi birlikte entegrelidir.Yani tek Gmail hesabı ile hepsini kullanmanız mümkün. Youtube, Adsense,Blogger tüm ürünler Google'un olduğundan Tek Gmail hesabı yeterlidir.

      Sil
  4. adnan bey youtube için alınan bir adsense hasebınuı blogger içinde kulana bılırmıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygu sila
      Hanım Yıutube de iki tür hesap işlemi mevcuttur.Kişisel ve Google Gmail hesabı. Google Gmail hesabı ile Adsense'i kullanmanız olabilir ancak Youtube hesabı ile kullanamazsınız.

      Sil
    2. adnan bey kolay gelsin bende adsense için başvurdum yetersiz içerik diye onaylanmadı nasıl bir yol incelemem gerekiyor youtube uyelıgını adsense ıle bağlamam için bi türlü çözemedin mail da yolladım size

      Sil
    3. @SİNAN SEZGİ
      Bey merhaba, öncelikle yapmanız gereken işlemler var. Bunlar kısaca;
      1. Blogger hesabını Google Plus ile ilişkilindirme
      http://guney59.blogspot.com/2013/04/blogger-profilinizi-google-plusda.html
      2. Yazarlık bilginizi Google Plus daoanylatma
      http://guney59.blogspot.com/2012/11/google-plus-profil-resim-linkini.html
      3.Google+çevreleri anlama
      http://guney59.blogspot.com/2013/06/google-cevreye-eklenmeyi-anlama.html
      4. Profik hakkında
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-profil-resmi-google-aramalarnda.html
      5.Google plus sorunları
      http://guney59.blogspot.com/2013/06/blogger-ve-google-plus-genel-sorular.html
      6. Yazarların bilmesi gereken konular
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-yazarlar-icin-20-altn-kural.html
      7. Adsense hataları
      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blog-adsense-hesap-onay-hatalar.html
      Biraz çok yazı verdim ancak bazı konuları bilmek lazım.Bu konuları uyguladınız mı ? Adsense veya Google Plus siz tanıması için gereken konular bunlardır. Plus profilinize baktığımda email blog veya site birşey görmüyorum.Hiçbir onay yok.
      Adsense eskisi gibi değil artık. bazı şartlar ve polikaları uygulamak zorunda. Çünki her blog açan ilk istediği Adsense reklamı. Önce blog yapılandırması ve Google ayarları olmadan içerik kriterlerine uyum sağlamadan bunu yapmanız mümkün değil.
      Sonuç olarak; Blogger, Adsense, Youtube hepsi Google Plus yani Google'a bağlıdır. Bir hesap ile hepsini ayarlarınızı yaptığınızda kullanabilirsiniz.Şu aşamada reklam talebi istemeniz onaysızlıkla sonuçlanır.Anlaşılmayan konuları ilgili yazı altında yorumlarda belirtin lütefen.Görüşmek üzere. Kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.