Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazarlığını Yok Eden Gerçekler

Blog yazarlığı web internet ortamında en sevilen yaşam şeklidir.Blog yazarı olmak için çok özel bir çabaya gerek yoktur. Blog yazarı olara...

...
Blog Yazarlığı ve Gerçekler
Blog yazarlığı web internet ortamında en sevilen yaşam şeklidir.Blog yazarı olmak için çok özel bir çabaya gerek yoktur. Blog yazarı olarak blog yazmak günlük hayatınızda konuşamadığınız, anlatamadığınız paylaşamadığınız duygu ve düşüncelerinizi, görüşlerinizi, buluşlarınızı kimseden yardım almadan yapabileceğiniz kendinizin web ortamına yansıdığı bir alandır. Yazı ve resimleriniz ile iç ve dış dünyanızı yansıtabilir bu yansıma sonucu birçok insana ışık olabilirsiniz. Yazılarınız ile ışık olduğunuz insanların size bunu yansıtması için şakşaklayarak alkış tutması gereklimi ? Eğer çok gerekli diyorsanız hiç başlamayın. Yazılarınız anlatım ve görselleriniz milyar insan tarafından görülebilir. Bu verileri istatistik olarak da görebilirsiniz. Bu çok önemli değildir. Önemli olan o milyarın içindeki bir, iki kişiye hitap edebilmek ve onlara katgı sağlamaktır.

Bu konuyu şöyle düşünebiliriz ; Dünya üzerinde intihar etmek isteyen çaresiz bunalıma girmiş birçok insan vardır. Bu insanları kurtaracak veya hayata döndürecek kişi sayısı intahar edecek kişi sayısı ile orantılıdır. Sonuç olarak yazınızı 10 milyon kişi dahi görse içlerinden sadece 5 kişi görür ve bakar.

Hayatımda en değer verdiğim sözlerden biri “ Bakmak ile Görmek ” kelime öbeğidir. Bir güle herkes bakar ! Ama o güle hem bakan hemde güzelliğini gören çok fazla kimse yoktur. “ Bakmak ile Görmek ” hissetmek, yaşamak, anlamaktır. Dünya görüşü ile eşleşen kaynaşan bir kavramdır. Bir göl veya deniz de herhangi bir kayığı görebilirsiniz! Fakat Okyanus da bu şansınız yoktur. Ancak orda olduğunu hissedebilirsiniz.
Dostluğun simgesi güller
Yazımı buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Yazının bu kısmına kadar konu başlığı ile ilgili bazı gerçekleri özetleyerek anlatmaya çalıştım. Yazı başlığı hakkında biraz açıklama yapalım ve elimizdeki blog aracı gibi serveti değerlendirelim.

Blog yazarlığından neden bıkılır ?
1. Yazacak konu bulamazsınız bıkarsınız
2. Yazdıklarınızı kimsenin okumadığını düşünürsünüz
3. Yazılarınızda yorum yoktur, psikolojik olarak insanların size değer vermediği düşüncesine kapılırsınız
4. Google+ diğer adı ile Google Plus'a başlayalı uzun bir zaman oldu. Henüz tam olarak toplum bu servisi tanımıyor, kullanmasını bilmiyor. Bu çok doğal bir konudur. Dünyaya yeni gelen bir bebek ilk gün yürüyemez. Herhangi bir Sosyal Medya topluluğuna yeni girmişseniz bir emek verip araştırıp hayatın yaşam, öğrenim akışını yaşamanız gerekir ki yürümeyi öğrenebilesiniz.
5. Blog yazı ve tasarım için ordan burdan araştırma sonucu blog kaportasını düzeltir, birde üstüne eklemeler yaparak süslersiniz. Görünüm çok iyidir ancak içi boş bir güzelliğe sadece Bakarlar ancak Görmezler. Yukarıda yazdığım kelime öbeğini “ Bakmak ile Görmek ” herhalde daha iyi kavramış olmalısınız.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.